Close sidebar
Close sidebar

Medicul este cea mai respectata meserie din Romania! Vezi ce meserie este pe ultimul loc!

Un studiu realizat in cadrul campaniei Romania Meseriasa initiata de catre cei de la OMV Petrom in parteneriat cu Ministerul Educatiei a scos la iveala ca in Romania, cele mai putin apreciate meserii sunt cele de firzer, bucatar si confectioner.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Conform acestui studiu, doar 2% dintre cei intervievati pentru acest studiu au enumerat meserii precum frizer, bucatar sau confectioner ca fiind meserii respectate. La polul opus se afla profesia de doctor (15%). Topul continua cu meseria de profesor (6%), iar pe locul trei se afla cea de zidar/zugrav (5%), urmata indeaproape de cele de manager sau inginer.

Dintre meseriasii chestionati, 32% considera ca profesia lor este respectata extrem de putin, in timp ce 43% cred ca meseria lor este respectata enorm. Aceasta situatie este total disproportionat in ceea ce priveste piata fortei de munca din Romania, acolo unde exista nevoie mare de personal calificat in diverse domenii.

Studiul a fost efectuat in toamna lui 2015, fiind aplicate 1.324 de chestionare pe un esantion larg de persoane cu varsta cuprinsa intre 18 si 55 de ani si 205 chestionare aplicate companiilor.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI