Medicul a facut o noua solicitare in instanta de modificare a conditiilor controlului judiciar, pentru a putea opera in spitale de stat, el spunandu-le magistratilor ca are sute de pacienti care il asteapta.

Burnei le-a explicat judecatorilor ca are dreptul de a preda studentilor, insa acest lucru nu este suficient din moment ce nu are voie sa faca si ore de practica, fiindu-i interzis sa profeseze in spitalele de stat.

El a negat ca ar fi primit bani de la pacienti in schimbul operatiilor si a tinut sa precizeze ca a ramas sa profeseze in tara in care s-a nascut, chiar daca a avut numeroase oferte din strainatate.

"Vreau sa va spun cu toata sinceritatea ca nu am facut nimanui rau. (...) Eu incepeam serviciul la sase si jumatate seara -  desi trebuia sa fiu acolo la opt- si terminam la 11, 12 noaptea. Nu am fost de acord cu nimeni de pe lista pe care o aveti ca mi s-a dat ceva. Nu pentru asta faceam actul medical, pentru ca puteam sa-l fac la privat si eram mult mai avantajat. Eu am ramas sa desfasor actul medical in tara in care m-am nascut, pentru ca voiam sa-i ajut pe ei. Va rog sa imi dati dreptul sa ii ajut in continuare”, a aratat Burnei in ultimul cuvant, sustinand ca are sute de pacienti care il asteapta.

  

Gheorghe Burnei a mai solicitat instantei si ridicarea controlului judiciar, iar in 18 iulie magistratii Curtii de Apel Bucuresti i-au respins definitiv cererea. Doctorul le-a spus atunci magistratilor ca de trei saptamani are posibilitatea sa profeseze in clinici private, dar nu poate lucra acolo pentru ca nu sunt conditii si le-a cerut sa ii permita sa se intoarca la vechiul loc de munca, altfel neavand cum sa se intretina.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Medicul, care este acuzat de mai multe fapte de luare de mita, a spus in fata judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti ca el nu a cerut nimanui nimic si ca parintii i-au oferit bani din proprie initiativa, iar acum este oprit pe strada de parinti care-i cer sa le opereze copiii.

Medicul Gheorghe Burnei a fost retinut in 10 decembrie 2016 de catre procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti, care au cerut instantei arestarea preventiva a acestuia pentru mai multe fapte de luare de mita. Tribunalul Bucuresti a respins arestarea preventiva, medicul fiind plasat atunci in arest la domiciliu, iar ulterior sub control judiciar.

Procurorii Parchetului Tribunalului

Bucuresti au aratat, in referatul cu propunerea de arestare preventiva, ca, in perioada 26 octombrie- 24 noiembrie, medicul Gheorghe Burnei a pretins si a primit de 15 ori mita de la parintii unor copii internati la Spitalul “Marie Curie”, pe care i-a operat sau doar i-a consultat. Mita pe care ar fi luat-o Gheorghe Burnei varia intre 50 de lei si 1.350 de euro.

Anchetatorii sustin ca Gheorghe Burnei ii obliga pe parintii copiilor operati de el sa cumpere proteze de la firma Argonmed, care in schimb ii platea vacantele cu familia in strainatate si deplasarile la congrese. Burnei folosea atat proteze omologate, cat si dispozitive medicale pe care le folosea in experimente pe copii, ce erau confectionate artizanal de cunostinte ale medicului de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronica si Tehnica Masurarii, potrivit procurorilor.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Potrivit procurorilor, Gheorghe Burnei preleva de la copiii pe care ii opera tesut osos si ligamente, fara a cere acordul parintilor, si le tinea in congelatorul unui frigider din unitatea sanitara, in care erau pastrate alimente si bauturi alcoolice. Tesuturile, desi au fost pastrate in conditii improprii si nu au fost verificate bacteriologic si viral, au fost transplantate altor copii, iar cele gasite la perchezitii urmau sa fie folosite la alte interventii chirurgicale.

Din datele existente pana in prezent in dosar, chirurgul ortoped Gheorghe Burnei ar fi facut experimente pe copii in peste 20 de cazuri, potrivit unor surse judiciare.

Sursa: news.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si