"Ne dorim o uşurare a accesului la vaccinare. Vom promova foarte mult programarea directă telefonic, adică sunând la acelaşi număr, unic la nivel naţional, operatorul de call center va face programarea în centrul în care fiecare persoană doreşte. Deja funcţionează, dar este insuficient exploatată (metoda de programare- n.r.), fără să mai fie nevoie ca beneficiarul să-şi creeze un cont în platformă, practic operatorul va programa direct şi îi va transmite când trebuie să meargă să se vaccineze.

De asemenea, pentru mediul rural în mod deosebit, dar nu numai, dorim să creăm acele oficii de programare. Adică în multe dintre instituţiile statului care sunt foarte accesate- primării, alte tipuri de instituţii- să existe un ghişeu în care să se poată face programări la vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, joi seară, la un post Tv.

Valeriu Gheorghiță anunță că se vor deschide și ghișee în primării și alte instituții, unde localnicii se pot programa pentru vaccinarea anti-COVID

Medicul a precizat că limita de nouă persoane care puteau fi programate a fost anulată, astfel că cineva care are cont pe platforma poate programa mai multe persoane.

Medicul Gheorghiţă: În primării şi alte instituţii vor exista oficii de programare pentru vaccinare
Medicul Gheorghiţă: În primării şi alte instituţii vor exista oficii de programare pentru vaccinare[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Restricțiile anti-COVID se vor prelungi. Ce anunță Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Capitalei

"Aş face chiar un apel către toţi cei care doresc să susţin campania de vaccinare să ajute persoanele care doresc să se vaccineze în această etapă de programare. Şi suplimentar, tot pentru mediul rural, ne dorim să existe posibilitatea de programare directă, adică fie dedicăm un interval orar în a doua parte a zilei în care oamenii se pot prezenta direct la vaccinare, în mod deosebit, persoanele, de pildă, peste 60 de ani.

Există diverse modalităţi pe care le-am văzut implementate în alte ţări în care campania de vaccinare a funcţionat foarte bine”, a afirmat medicul Gheorghiţă.

Gheorghiță a mai spus că timpul de așteptare pe lista pentru vaccinare a scăzut foarte mult. Acesta a mai specificat că, timpul de așteptare este mai mare doar în centrele unde se utilizează serul anti-COVID-19 Pfizer/BioNTech.

Citeste si: Klaus Iohannis, declarații de ultima oră despre zona de tensiune din Marea Neagră şi acumularea de trupe pe graniţa de est a Ucrainei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si