În spațiul public, se ridică tot mai multe voci care cer o anchetă echilibrată a medicului Florian Robe și care solicită oprirea "linșajului mediatic" înainte de stabilirea adevărului în instanță.

Citeste si: EXCLUSIV: A patra victimă a medicului ginecolog Florian Robe rupe tăcerea. Care sunt acuzațiile aduse de fosta pacientă?

Recent, a fost creat un grup de Facebook cu titlul "Susținem Dl. Doctor Florian Robe" care are deja peste 1.300

de membri.

"Suntem un grup de mame, paciente ale domnului doctor Robe Florian, femei profund recunoscătoare acestui om, și cerem și ne dorim să se oprească această mediatizare agresivă și vulgară la adresa dânsului. Justiția să își facă datoria într-un proces curat și obiectiv și, până atunci, presa să preia pur obiectiv și jurnalistic datele, fără exagerări inutile", se spune într-un mesaj transmis pe adresa redacției ȘtirileKanalD.

Grup de Facebook pentru susținerea medicului Florian Robe

Inițiatoarele grupului de Facebook consideră că "macelul" public început la adresa medicului trebuie să înceteze și că ar trebui să se ia în considerare și părerea femeilor care astăzi sunt mame datorită lui Florian Robe.

"Sunt mama de doua fetite gemene, nascute prematur, insa in siguranta, cu ajutorul medicului Robe Florian in anul 2017, dupa 3 luni de internare in cadrul maternitatii Polizu, de aceea consider, ca si celelalte 1200 de paciente, ca vorbesc in cunostina de cauza...Va

asiguram ca si noi avem povesti halucinante de viata, povesti finalizate cu bine datorita medicului Robe Florian", spune Anamaria Cortel.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Informații noi ies la iveală în cazul medicului acuzat că a lăsat o fetiță să moară într-un sac. O femeie face declarații șocante

Medicul ginecolog din cadrul Spitalului Polizu, dar care activează și la alte spitale private, a fost acuzat de mai multe femei că a lăsat să moară mai mulți bebeluși născuți prematur.

Ce acuzații i se aduc medicului de la Maternitatea Polizu

Medicul ginecolog Florian Robe a fost acuzat de tentativă de omor calificat prin cruzimi. El a fost audiat vineri, în calitate de suspect, la Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Citeste si: Mama fetiței pe care Florian Robe a lăsat-o să moară într-un sac face declarații cutremurătoare: „Într-o caserolă a zis că ar fi auzit un foșnet”

După acuzațiile de malpraxis aduse medicului, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) s-a autosesizat şi a declanşat o cercetare disciplinară. Prin urmare, în perioada următoare, Florian Robe va putea doar asista la nașteri și va face recomandări.

Medicul ginecolog Florian Robe

Medicul ginecolog Florian Robe este acuzat oficial de tentativă de omor

[Sursa foto: Facebook]

Parchetul Tribunalului București a transmis că ancheta a început anul acesta în urma unei plângeri, şi s-a stabilit că, în 2019, medicul a refuzat să acorde îngrijiri medicale unei fetiţe ”deşi semnele de viabilitate erau evidente şi i-au fost semnalate de personalul medical”.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

”În urma unei plângeri penale formulate în anul 2022, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus începerea urmăririi penale şi, ulterior, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un medic de specialitate obstetrică-ginecologie din cadrul Maternităţii Polizu sub aspectul săvârşirii de tentativă de omor calificat.

Cel din urmă a declarat naşterea ca fiind un avort spontan al unui produs de concepţie de sex feminim fără semne de viabilitate. Deşi semnele de viabilitate erau evidente şi i-au fost semnalate de personalul medical care a intrat în contact cu nou-născutul, medicul a refuzat nejustificat, timp de peste 12 ore, să ia măsuri pentru acordarea îngrijirlor medicale”, scrie în comunicatul procurorilor.

S-a dispus realizarea unei expertize medico-legale de experţi de la Institutul Naţional de Medicină Legală ”Mina Minovici”. Cercetările vor fi continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si