Medicul Ioan Lascar ar fi semnat in fals o receptie fictiva la unitatea de Arsi, sustine jurnalistul Catalin Tolontan pe blogul sau.

Teodora Maftei si Radu Sienerth sunt ultimii doi tineri care au murit in urma incendiului din Colectiv. Tanara a contactat o infectie nosocomiala la Spitalul de Arsi, iar Radu ar fi murit in urma unei complicatii pulmonare, a declarat medicul Ioan Lascar.

Radu Sienerth
Radu Sienerth

Dupa tragedie, familia lui Radu Sienerth au hotarat atunci sa-l mute la noua sectie de la Spitalul Floreasca, insa o asistenta i-a spus ca unitatea nu e gata.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

" Nu e gata Unitatea moderna! Nu au unde sa-l duca”, ar fi spus o asistenta catre parintii tanarului, mentioneaza tolo.ro.

Pe de alta parte, medicul Ioan Lascar a anuntat ca sectia este functionala, gata sa isi primeasca pacientii.

„Doctorul Lascar ne-a zis ca daca l-am duce in Unitatea de Arsi nu am mai avea acces la el.

De fapt, nu era deschisa! Stiam si m-a suparat ca ma ia de prost”, povesteste tatal lui Radu. Astfel ca Radu a ramas internat la Toxicologie, unde a si murit.

"Doctorul Lascar ne-a zis ca daca l-am duce in Unitatea de Arsi nu am mai avea acces la el. De fapt, nu era deschisa! Stiam si m-a suparat ca ma ia de prost. Lui Radu i-au montat la Toxicologie un pat dedicat pentru noua sectie de arsi.

Atunci am tras aer amar in piept. Ne-a fost clar ca sectia nu e deschisa si ca Radu va ramane la toxicologie. Un mare ars statea alaturi de pacienti vegheati de politie", a povestit Valter Sienerth.

In urma verificarilor facute de Corpul de Control s-a demonstrat ca Unitatea de Arsi nu a functionat niciodata si ca medicul Ioan Lascar a semnat un proces verbal de punere in functiune. Inainte de verificarile efectuate de Guvern, conducerea spitalului declarase ca s-au facut acolo "o suta de operatii".

"Pentru ca a semnat un proces verbal fals de punere in functiune a Barocamerei, piesa centrala si de noutate absoluta a Unitatii de Arsi", scrie tolo.ro.

Unitatea de Arsi, Spitalul Floreasca
Unitatea de Arsi, Spitalul Floreasca

Medicul ar fi motivat acest lucru in fata instantei ca s-a bazat pe buna credinta a firmei Gemedica, cea care i-ar fi promis ca va pune noua sectie în funcţiune, dar nu s-a tinut de cuvant.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si