Medicul Mihai Craiu vorbește despre cum se transmite virusului gripal
Tot mai multe cazuri de gripă au luat cu asalt spitalele din țară. Medicii spun că mai bine prevenim boala decât să fim nevoiți să o tratăm.
Medicul Mihai Craiu a transmis cum se transmite, de fapt, acest virus și oferă o serie de recomandări cum să ne ferim de el. Pentru a nu ajunge în momentul în care trebuie să tratezi o afecțiune gravă, oamenii trebuie să știe care sunt metodele prin care se pot feri de ea.
Citește și: Flurona, infectarea simultană cu gripă și coronavirus. Care sunt simptomele?
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Numărul cazurilor de gripă a crescut alarmant în Alba. Anunțul făcut de medici
Chiar și o mască improvizată sau o bandană pusă la gură reprezintă opțiuni mai bune decât... nimic. Virusul gripal supraviețuiește pe suprafețe și poate ajunge cu ușurință în nasul, gura sau ochii unui copil, care se atinge la față, cu mâinile nespălate, în special după ce a atins clanțe, mânere, balustrade, etc în locuri aglomerate. Ar trebui să reinvățăm spălatul corect al mâinilor și tușitul în plica cotului, ca în primele luni de pandemie... Cam asta se poate face ACUM. Restul sunt emoții și așteptări nerezonabile”, a scris Mihai Craiu pe Facebook.
Medicul a mai comunicat și care sunt categoriile de persoane care ajung cel mai rapid la spital, aceștia fiind copiii cu vârste de până în cinci ani și adulții de peste 65 de ani.
Tot acesta mai transmite că bola se transmite cel mai des în spațiile închise și aglomerate.