”Aceste TIR-uri nu sunt făcute să trateze săptămâni sau luni pacienţii. Aici trebuie să cădem de acord cu toţii. Aceste TIR-uri trebuie să preia pentru o scurtă perioadă de timp un vârf, adică se acumulează cazurile la ATI şi am la un moment dat o săptămână sau zece zile o perioadă critică şi le folosesc, după care mă întorc în secţiile de spital. Asta e conduita corectă.

Problema e că neexistând această viziune, această organizare a sistemului de sănătate încât majoritatea spitalelor din România să aibă circuite separate pentru pacienţii infectaţi cu COVID şi să existe inclusiv o coordonare la nivel judeţean a spitalelor, care să preia cazurile mai mult sau mai puţin grave, s-a ajuns probabil la această soluţie”, a afirmat Alexandru Rafila, joi, la un post TV.

Alexandru Rafila consideră că unitățile mobile pentru terapie intensivă nu sunt concepute pentru a trata pacienții COVID-19 timp de săptămâni sau luni

Medicul a mai susține că asistenţa medicală a oamenilor este responsabilitatea Ministerului Sănătăţii. Acesta mai spune că nu se poate ca pacienții să stea în aceste TIR-uri mai multe luni de zile.

Citeste si: Virusul mutant, tot mai extins în România

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

”Dar, din nou vă spun, asistenţa medicală de terapie intensivă şi în general a oamenilor din România este responsabilitatea Ministerului Sănătăţii care putea să spună, strategia noastră nu este legată de utilizarea acestor TIR-uri, le folosim maxim o săptămână. La nivelul acesta aş aduce discuţia. În mod evident, nu poţi să pui pacient după pacient în aceste TIR-rui, luni de zile. Este impropriu şi intervenţia medicală este dificilă şi pentru personalul care lucrează aici”

, a precizat Rafila.

Reamintim că trei pacienţi infectați cu COVID-19 au decedat, luni seară, după o defecţiune la instalaţia de oxigen a unui TIR ATI de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.

De asemenea, mai mulți medici au reclamat defecţiuni la toate unitățile mobile de terapie intensivă care funcţionează, în prezent, în România.

Citeste si: Românii se pot vaccina cu serul AstraZeneca, fără programare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si