Close sidebar
Close sidebar

Medicul Streinu-Cercel, despre răspândirea coronavirusului: Problema e a măştilor şi a costumelor de protecţie. Nemaifiind în România, trebuie importate

Managerul Institutului Matei Balș, medicul Adrian Streinu-Cercel, a vorbit despre pericolul pe care îl inspiră temutul coronavirus la Digi24. Totodată, a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește lipsa măștilor și costumelor de protecție în România.

M.A.,


DISTRIBUIE
acest articol

Invitat la Digi24, profesorul Streinu-Cercel a subliniat din nou faptul că noul coronavirus se transmite foarte ușor.

Moderator: Exgerez dacă spun că e o chestiune de zile până apare la noi primul caz de coronavirus?

Adrian Streinu-Cercel: Poate da, poate nu. Este foarte greu de spus. Un lucru e cert: acum nu e niciun român contaminat. În funcţie de asta se calculează şi potenţialele rate de trasfer ale acestui virus în România. În momentul de faţă nu putem vorbi că s-a întâmplat acest lucru şi sper să nu se întâmple nici în zilele următoare.

Moderator: Avem suficiente kituri de testare? Suntem pregătiţi?

Citeste si: Coronavirus în Italia: 152 oameni infectaţi, patru decese

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Adrian Streinu-Cercel: Avem kituri de testare, toate cele cinci spitale nominalizate prin ordin de ministru să managerieze situaţia au kituri. Că sunt multe, că sunt puţine... un kit are 150 de teste. Pe măsură ce se consumă intră în procedura de achiziţie locală.

Problema e a măştilor şi a costumelor de protecţie. Aici intervine procedura de achiziţie în regim de urgenţă pentru că, nemaifiind pe teritoriul României, trebuie importate.

În ceea ce privește soluțiile antibacteriene, medicul a dat un răspuns cât se poate de prompt: „Ce fac apa şi săpunul nu face nicun dezinfectant”

Citeste si: Buzău: Femeia venită din Italia cu suspiciune de coronavirus a fost transferată la centrul de carantină de la Arbănaşi

Sfatul profesorului Streinu-Cercel este ca oamenii să evite cât de mult posibil să ducă mâna la față și să se spele des cu apă și săpun.

Totodată, persoanele care vin din zonele afectate trebuie să stea timp de 14 zile în carantină, însă există discuții potrivit cărora această perioadă de carantină să fie una prelungită.

Citeste si: Locul secret unde sunt izolați suspecții de coronavirus in România

„Persoanele care vin din zonele afectate se autoizolează la domicliu şi anunţă DSP.

Măsurile pentru carantină sunt obligatorii, nu e zonă de discuţie. Lumea să ştie că se poate duce să facă aprovizionarea, dar să ţină legătura cu DSP privind starea de sănătate”, a adăugat medicul Streinu-Cercel la Digi24.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI