Medicul Virgil Musta numește pandemie un „cataclism biologic” sau „război mondial în sfera medicală”. 

„La doi ani de la începutul pandemiei, care a reprezentat un cataclism biologic transformat apoi într-un adevărat război mondial în sfera medicală, geopolitică, economică, socială și psihologică și care, din păcate continuă, căpătând noi valențe, doresc să mulțumesc tuturor colegilor.

. care ne-au sprijinit în această luptă dificilă: medici pneumologi, ATI-ști, medici de familie, medici de alte speciali și asistente care au lucrat pe secțiuni Covid, personalități ce lucrează pe ambulanță, cei de la ISU și întregul personal medical și auxiliar. care a fost împreună cu noi pe „front”.

Totodată, mulțumesc tuturor acelora dintre voi care ne-au urmat sfaturile, ajutându-ne astfel în luptă dificilă de a salva vieți . Fără voi, lupta noastră a specialiștilor din acest domeniu medical ar fi fost mult mai dificil, iar apoi net inferior”, a scris pentru început Virgil Musta pe Facebook.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Guvernul Ciucă, noi decizii în criza COVID: începe testarea gratuită la medicii de familie

Prevenția, arma esențială împotriva virusului

„Pe lângă activitatea din spitalul capului bolnavului, am considerat la fel de importantă muncă de a vă informa corect, despre ceea ce trebuie să facem pentru a preveni boala și a ține sub control pandemia.

Boala poate însemna forme severe, risc de deces, persistență unor simptome și afecțiuni care să nu perturbe viața în continuare. De aceea, în mod logic, prevenirea devine esenţială în această bătălie. În plus, știrile false, fake news-urile, complică foarte mult tot acest efort de a depăși cât mai repede pandemia.

Este încă o luptă, foarte dificilă, pe care a trebuit și trebuie să o ducem în continuare. Dar, nu ne dam bătuți. Printr-o informare continuă, din surse avizate, vom ști ce putem face și ce este mai bine pentru noi și pentru cei dragi nouă. Fiecare are dreptul și libertatea să-și aleagă calea, soarta, am spus acest lucru de fiecare dată, dar noi avem datoria să vă informăm corect și clar, astfel încât alegerea voastră să fie în cunoştinţă de cauză. Nu de puține ori au fost situații care, bolnavi grav, unii pe patul de moarte, regretau că nu au ascultat sfaturile specialiștilor sau că s-au lăsat pradă manipulării și fake news-urilor, dar era prea târziu”, mai scrie medicul.

Citeste si: VIDEO| Aglomerație de nedescris la centrele de vaccinare din Brăila. Oamenii au stat la cozi imense pentru a primi voucherele promise de autorizare

Virgil Musta, despre valoarea cinci al pandemiei de COVID-19

„Din păcate, vor urma din nou moment dificil foarte curând, când și țara noastră va intra, inevitabil, în al 5-lea val pandemic. Îl vom depăși și pe acesta, dar, din nou, cu pierderi de vieți omenești, deși multe dintre aceste pierderi ar putea fi clar evitate dacă deciziile individuale ar fi cele responsabile, încă de pe acum. Depinde de fiecare dintre noi. Cu toate ameninţările şi intimidările la care uneori am fost supus, vă promit că voi continua să-mi fac datoria conform conştiinţei mele şi educaţiei, în spiritul valorilor creştine. Dar, totodată, vă rog să facem din nou în față comun, să nu înțelegem și să nu sprijinim unii pe alții în această luptă. Fără implicarea voastră responsabilă, nu vom depăși cu bine această pandemie”, a mai scris Virgil Musta.

Citeste si: Testele rapide nu sunt mereu eficiente pentru a detecta tulpina Omicron

Medicul face apel la respectarea măsurilor de protecție

„Vă rog să aplicați în continuare măsurile deja cunoscute prin care vă protejați pe voi și pe cei din jurul vostru, să vă informați despre noutățile terapeutice apărute și care vă pot salva viața dacă acționați, fie preventiv (vaccinurile), fie rapid după primele semne.. de boală (testă și tratamente specifice). Păstrăm speranța unui an nou mai bun, care să nu ne unească spre binele tuturor, care să nu aducă toleranță, încredere și responsabilitate. Avem deja o experiență concretă prin care am trecut împreună, haideți să folosim tot ceea ce ne-a ajutat până acum, tot ceea ce ce este specialiști să încerce permanent să îmbunătățească legat de mijloacele de eradicare a acestei pandemii și... va fi bine! Vă mulțumesc și vă urez un nou cu sănătate și multe bucurii”, a mai scris medicul Virgil Musta pe Facebook.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste: Finlanda: Străinii nevaccinați împotriva Covid-19 nu vor mai fi primiți. Ce anunt facturi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si