Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a numit ceea ce el consideră „ținte militare legitime” acceptabile în războiul cu Ucraina și a spus că această listă include infrastructura civilă (poduri, stații de transport, drumuri, instalații energetice și fabrici).

Țările care ajută Ucraina, pe lista țintelor lui Medvedev

„În chestiunea țintelor militare legitime. Ce sunt considerate ținte militare legitime astăzi (16 decembrie)?", s-a întrebat Medvedev pe Telegram.

Potrivit Pravda.ua, în cadrul acestor reguli de război, pe lista țintelor de află "orice forțe inamice (combatanți legitimi și combatanți ilegali) care nu s-au retras oficial din forțele sale armate".

Citește și: Un ofițer de elită din garda lui Putin a fugit de război, dar a fost prins și riscă să fie extrădat

Nu doar echipamentele militare și auxiliare aparținând inamicului sunt pe lista neagră a Rusiei, ci și "orice infrastructură militară precum și infrastructură civilă care contribuie la realizarea obiectivelor militare (poduri, stații de transport, drumuri, instalații energetice, fabrici și ateliere care îndeplinesc cel puțin parțial ordinele militare etc.).

Medvedev pune și politicienii din Ucraina pe lista țintelor Rusiei 

Conducerea militară și politică a țării inamice intră de asemenea în vizorul rachetelor Rusiei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

"Forțele armate ale altor țări care au intrat oficial în război, care sunt aliați ai țării inamice, și facilitățile situate pe teritoriul lor sunt menționate în paragrafele 1-4”, mai spuen Medvedev citând din strategia militară a Rusiei.

Citește și: Vladimir Putin și-a anulat conferința de presă maraton, pentru prima oară în ultimii 10 ani

Fostul președinte și premier al Rusiei se exclamă cu entuziasm despre faptul că țările NATO au declarat un „război hibrid" asupra statului său.

Medvedev speculează dacă furnizarea de arme către Ucraina poate fi considerată un atac asupra Rusiei și dacă țările NATO sunt ținte militare legitime pentru Federația Rusă.

Anterior, Medvedev a spus că nimeni nu scrie mesaje pe rețelele de socializare pentru el și el vine singur cu toate ideile și cuvintele prezentate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si