In articol:
Sătui de sarmale, caltaboș sau salată boeuf, în a doua zi de Crăciun, românii au dat preparatele tradiționale pe șaorma, burgeri sau pui crispy. Marile centre comerciale s-au redeschis în toată țara, iar, cel mai aglomerat a fost la restaurantele fast-food.
Aglomerație la fast-food în a doua zi de Crăciun
Încă de la deschidere, în toate centrele comerciale a fost forfotă. Mirosul de burgeri, pui rotisat și cartofi proaspăt prăjiți i-a atras pe vizitatori ca un magnet.
„Prima zi de Crăciun am fost la bunica, la bunicul, am mâncat sarmale, am mâncat carne foarte multă, am venit până la mall aici să îmi schimb un pic meniul, am mâncat niște chestii mai light care să nu pice atât de greu la stomac”.
„Un meniu crispy, ceva simplu, ca o pauză de la grăsimi, dar tot la grăsimi am ajuns, nu știu cum am vrut să mai schimb, totuși, adică, a fost mai mult ca o ieșire în
Ieșiri la mall după masa de Crăciun
Iar, după o zi petrecută acasă, cu toții spun că au simțit astăzi nevoia să iasă în oraș cu prietenii și să socializeze: „Acasă, gata, mai mergem și în oraș, mai mergem să ne plimbăm puțin la aer. Am zis să ieșim puțin prin oraș, că ne-am cam săturat și de sarmale și de răcituri, trecem la un fast food, ceva”, sunt
„- Ce ți-ai comandat?
- Mâncare chinezească, pur și simplu sunt iubitor de mâncare chinezească și atât”.
Oricât de variat ar fi, însă, meniul în aceste zile de sărbătoare, medicii ne sfătuiesc să fim cumpătați și să mâncăm câte puțin din toate.
Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași ne sugerează ca: „În zilele de sărbătoare, când se revine la o masă bogată în proteine, în multe grăsimi, așa e tradiția în România, trecerea aceasta trebuie făcută treptat, iar tot ceea ce mâncăm trebuie să fie în cantități mici, trebuie să fie proaspăt, de bună calitate”.
De astăzi, toate centrele comerciale din țară au revenit la programul normal. Statisticile arată că 70% dintre români aleg să își petreacă o bună parte din timpul liber la mall.