Close sidebar
Close sidebar

Mercenarul Prigojin, apariție războinică pe un alt continent. "Vom face Rusia și mai mare"

Evgheni Prigojin, șeful grupării ruse de mercenari Wagner, a apărut într-o nouă înregistrare video cu o armă în mână și spunând că vrea să facă Rusia „şi mai mare”, pe toate continentele.

Sorin Negru,

Prigojin: „Se lucrează. Temperatura este de +50°. Exact aşa cum ne place”

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Mercenarul Prigojin, cel care a încercat o rebeliune împotriva regimului lui Putin, dar s-a retras în Belarus, sub protecția lui Lukasenko, a ajuns în Africa.

Cel puțin așa susține în a doua apariţie video a sa după revolta eşuată împotriva conducerii de la Moscova.

Mesajul lui Prigojin: "Facem viaţa un coşmar pentru ISIS, al-Qaida şi alţi nelegiuiţi”

În cel mai recent videoclip postat pe Telegram, Prigojin se prezintă în faţa adepţilor săi în ţinută militară, cu o mitralieră în mână, în timp ce în spatele lui se vede un teren arid, dar şi câteva vehicule cu luptători.

Potrivit mesajului care însoţeşte postarea video, filmarea ar fi făcută în Africa.

„Se lucrează. Temperatura este de +50°. Exact aşa cum ne place”, spune Prigojin. „Grupul Wagner desfăşoară activităţi de recunoaştere, făcând Rusia şi mai mare pe fiecare continent! Şi Africa şi mai liberă. Aducem dreptate şi fericire pentru popoarele africane şi facem viaţa un coşmar pentru ISIS, al-Qaida şi alţi nelegiuiţi”, arată Prigojin.

Înregistrarea pare să fie menită să atragă mai mulţi voluntari pentru grupul Wagner.

„Angajăm numai viteji adevăraţi şi continuăm să ne îndeplinim sarcinile care ne-au fost încredinţate şi pe care am promis că le vom îndeplini", mai spune Prigojin înainte de a lua în braţe o mitralieră, în timp ce camera se mută arătând o camionetă şi câţiva luptători cu arme în mână.

Bombardier rusesc supersonic, distrus de o dronă a Ucrainei

Imagini postate pe rețelele de socializare și analizate de BBC arată un bombardier Tupolev Tu-22 în flăcări la baza aeriană Soltsy-2, la sud de Sankt Petersburg.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Potrivit sursei citate, Moscova a transmis că o dronă a fost lovită de un foc cu arme de calibru mic, dar a reușit să „deterioreze” un avion. Ucraina nu a comentat încă incidentul.

Tupolev Tu-22 poate călători cu o viteză de două ori mai mare decât cea a sunetului și a fost folosit pe scară largă de Rusia pentru a ataca orașele din Ucraina.

Ministerul rus al Apărării de la Moscova a declarat, într-un comunicat evaziv, că un atac al unui „UAV de tip elicopter” (dronă) a avut loc în jurul orei 10:00, ora locală.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Oficialii ruși au declarat locația ca „un aerodrom militar în regiunea Novgorod”, unde se află Soltsy-2.

„Un avion a fost avariat; nu au existat victime în urma actului terorist”, precizează regimul de la Moscova.

Declarația mai spune că un incendiu izbucnit în parcarea aerodromului a fost stins rapid.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI