Gospodarii din Sibiel sunt renumiți în toată țara pentru soiurile vechi de mere pe care le cultivă. După ce au terminat de strâns recolta de anul acesta, localnicii au scos la vânzare pe străzile din sat fructele aflate la mare căutare printre cei care vor să se bucure de gusturile din vremurile de demult. Deși producția a fost mai mică anul acesta, fructele sunt la fel de gustoase.

Citește și: VIDEO- Vom avea căpșune românești până la iarnă! Județul Buzău se poate mândri cu una dintre fermele care livrează căpșune

Aurel Pau, localnic: „În zona Sibel Fântânele sunt soiuri foarte vechi. Aici dascălii care au fost la școli au venit și i-au învățat pe oameni să cultive pomii, să-i altoiască și așa s-a perpetuat din generație în generație soiurile vechi tradiționale care pe care când le-am inventariat acum vreo 10-15 ani mai erau peste 30 de soiuri de măr și încă vreo 5-6 soiuri de păr.”

Chiar dacă nu la fel de arătoase ca merele din supermarketuri, aceste fructe sunt coapte și cât se poate de parfumate, iar cumpărătorii sunt încântați de gust.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„Merele sunt ionatane. Suntem de aici, din Saliste și am gustat. Sunt foarte foarte bune.”

„Sunt foarte bune. Le-am gustat și le-am cumpărat chiar dacă nu sunt așa de frumoase, dar este un soi foarte vechi și ne plac foarte mult. Am cumpărat mere patul și mere vinete. Am venit special să căutăm merele patule care nu le găsim în magazine și în altă parte și mă bucur că am găsit.”

Localnicii au scos la vânzare conserve pregătite de ei însiși

Pe lângă mere, localnicii din Sibiel au scos la vânzare și tot felul de conserve pregătite în propria gospodărie.

„Avem zacuscă, zacuscă de vinete, zacuscă de fasole, ulei de bostan, ceapă, pătrunjel.”

În această perioadă, în fiecare duminică, în Mărginimea Sibiului se organizează astfel de mini târguri pentru cei care vor să-și aprovizioneze cămările.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si