Mai mult de o cincime dintre respondenți, adică 22%, au spus că sunt de acord ca Germania să livreze armament Ucrainei, în timp ce 68% se opun.

Citeste si: VIDEO| De frica războiului, mii de ucraineni au trecut granită în România

Referitor la modul în care Occidentul ar trebui să răspundă deciziei Rusiei de recunoaștere a independenței celor două provincii separatiste din estul Ucrainei și anunțului Moscovei că ar putea trimite trupe în acea zonă, 43% dintre persoane au amintit de sancțiuni economice, 25% de cele diplomatice. și 7% de sancțiuni militare.

Germanii nu vor să plătească mai mult

Două treimi dintre respondenți, 64%, au spus că nu doresc să plătească sume mai mari în Germania în urma sancțiunilor care vor fi impuse împotriva Rusiei.

Citeste si: VIDEO |Ultimele cuvinte ale celor 13 soldați omorâți pe Insula Șerpilor, la 45 de kilometri de România. Ce le-au spus militarilor ruși

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Puțin peste jumătate din respondenți, mai exact 51%, solicită ca fostul să anuleze creștin-democrat Angela Merkel să fie persoana care să negocieze în conflictul ruso-ucrainean. This idee nu a fost agreată de 38% din cei care au participat la sondaj.

Care este a doua opțiune de mediator? 

Un al doilea nume care ar putea fi trimis la negocieri este fostul cancelar social-democrat german Gerhard Schroeder. Numele acestuia a fost ales de 46% dintre cetățenii germani, în timp ce 41% sunt contra. Gerhard Schroeder are o relație apropiată cu președintele rus Vladimir Putin și este implicat în sectorul energetic din Rusia, notează DPA citată de Agerpres. 

Citeste si: "Putin vrea sa șteargă Ucraina de pe hartă". Anunțul înfricoșător al unui oficial european: "Urmează Moldova"

Modul în care Olaf Scholz a reacționat în acest conflict este considerat „destul de bun” de 17% dintre respondenți, la polul opus cu „destul de rău”, aflându-se 33%. Majoritatea germanilor implicați în sondaj sunt de părere că felul în care acționat actualul cancelar german nu a fost „nici bun, nici rău”. 

Dezamăgirea respondenților vine din partea șefa diplomației germane, ecologista Annalena Baerbock. 43% spun că prestația ei a fost o „destul de rea”, numai 14% spunând că este „mai degrabă bună”. 

Cercetarea sociologică a fost realizată de institutul de sondare Insa și a existat o eșanție de 1.001 persoane.

Citeste si: Un cuplu din Kiev sa casatorit in prima zi de război: „Putem muri și am vrut doar să fim împreună înainte”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si