Mai mult de o cincime dintre respondenți, adică 22%, au spus că sunt de acord ca Germania să livreze armament Ucrainei, în timp ce 68% se opun.
Citeste si: VIDEO| De frica războiului, mii de ucraineni au trecut granită în România
Referitor la modul în care Occidentul ar trebui să răspundă deciziei Rusiei de recunoaștere a independenței celor două provincii separatiste din estul Ucrainei și anunțului Moscovei că ar putea trimite trupe în acea zonă, 43% dintre persoane au amintit de sancțiuni economice, 25% de cele diplomatice. și 7% de sancțiuni militare.
Germanii nu vor să plătească mai mult
Două treimi dintre respondenți, 64%, au spus că nu doresc să plătească sume mai mari în Germania în urma sancțiunilor care vor fi impuse împotriva Rusiei.
Citeste si: VIDEO |Ultimele cuvinte ale celor 13 soldați omorâți pe Insula Șerpilor, la 45 de kilometri de România. Ce le-au spus militarilor ruși
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Puțin peste jumătate din respondenți, mai exact 51%, solicită ca fostul să anuleze creștin-democrat Angela Merkel să fie persoana care să negocieze în conflictul ruso-ucrainean. This idee nu a fost agreată de 38% din cei care au participat la sondaj.
Care este a doua opțiune de mediator?
Un al doilea nume care ar putea fi trimis la negocieri este fostul cancelar social-democrat german Gerhard Schroeder. Numele acestuia a fost ales de 46% dintre cetățenii germani, în timp ce 41% sunt contra. Gerhard Schroeder are o relație apropiată cu președintele rus Vladimir Putin și este implicat în sectorul energetic din Rusia, notează DPA citată de Agerpres.
Citeste si: "Putin vrea sa șteargă Ucraina de pe hartă". Anunțul înfricoșător al unui oficial european: "Urmează Moldova"
Modul în care Olaf Scholz a reacționat în acest conflict este considerat „destul de bun” de 17% dintre respondenți, la polul opus cu „destul de rău”, aflându-se 33%. Majoritatea germanilor implicați în sondaj sunt de părere că felul în care acționat actualul cancelar german nu a fost „nici bun, nici rău”.
Dezamăgirea respondenților vine din partea șefa diplomației germane, ecologista Annalena Baerbock. 43% spun că prestația ei a fost o „destul de rea”, numai 14% spunând că este „mai degrabă bună”.
Cercetarea sociologică a fost realizată de institutul de sondare Insa și a existat o eșanție de 1.001 persoane.
Citeste si: Un cuplu din Kiev sa casatorit in prima zi de război: „Putem muri și am vrut doar să fim împreună înainte”