Numeroase magazine au fost vandalizate şi jefuite în noaptea de duminică spre luni la Stuttgart. ”Cei care au participat la asemenea acte de violenţă, au atacat brutal poliţişti, au distrus şi jefuit magazine nu au niciun motiv valabil” pentru a se justifica, a denunţat într-o conferinţă de presă, la Berlin, Steffen Seibert.

Sute de oameni au atacat maşini ale poliţiei şi au vandalizat şi jefuit magazine din centrul oraşului Stuttgart, relatează bbc.com.

Pe Twitter au apărut filmuleţe cu oameni care distrug magazine şi aruncă cu pietre şi cu alte obiecte în maşini ale poliţiei. 

Citeste si: MAE, anunţ de ultimă oră privind românii din Germania infectaţia cu coronavirus

Potrivit poliţiei, violenţele au început după o verificare a poliţiştilor legată de un incident cu droguri. Situaţia a degenerat după ce a fost chestionată ca suspect o persoană în vârstă de 17 ani.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Un grup de 100 până la 200 de persoane a reacţionat aruncând cu pietre şi sticle în poliţişti. S-au strânâs apoi aproximativ 500 de oameni, care au continuat violenţele.

Mulţi dintre ei purtau glugi şi măşti.

Citeste si: Angela Merkel, anunţ de ultimă oră

Politicienii şi localnicii s-au declarant şocaţi de violenţe. Au fost vandalizate 40 de magazine, iar din nouă s-a şi furat. În urma violenţelor, au fost arestate 24 de persoane – 12 germani şi 12 care nu sunt germani.

Au fost răniţi 19 poliţişti şi au fost avariate 12 maşini ale poliţiei.

Citeste si: Angela Merkel are ”probe” ale unor tentative ”scandaloase” de atacuri cibernetice ruse împotriva sa! Amenințări la adresa Rusiei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si