Prezent la Timişoara, ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu a îndeamnat românii care folosesc transportul feroviar să se hidrateze, în condiţiile în care CFR admite că instalaţiile de climatizare din trenuri nu fac faţă temperaturilor foarte ridicate.

Ministrul a cerut CFR să ia măsuri

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, la Timişoara, că neachiziţionarea, mai bine de 20 de ani, a unor garnituri noi de trenuri pentru călători îşi arată rezultatele prin situaţiile neplăcute pe care pasagerii sunt obligaţi să le suporte şi le-a transmis responsabililor de pe zona feroviară să ia măsuri, astfel încât să

se evite incidente care să-i oblige pe călători să stea în câmp, în perioada caniculei.

"Am discutat cu directorul general al CFR Călători, Traian Preoteasa, şi mi-a spus că va veni cu măsuri legate de numărul de pasageri. Ştim cum arată trenurile din România. S-a dat drumul şi deja avem şi câştigători ai multor rame de tren şi vor mai veni achiziţii de tren, pentru că de cel puţin 20 de ani nu s-au mai luat trenuri noi în România. Sunt vreo 40 de garnituri şi vor mai veni, unele dintre ele cu finanţare europeană prin PNRR, dar până atunci trebuie să ne adaptăm la situaţia dată, prin măsurile pe care directorul general al CFR Călători le va anunţa, astfel încât să facă faţă situaţiei neplăcute", a spus Ministrul Transporturilor.

Un tren a rămas în câmp 

Un tren de la Târgu Jiu, care circula pe ruta spre București, a fost blocat în câmp mai multe ore.

Zeci de călători au fost ținuți în căldura infernală, fără aer condiționat în vagoane.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Incendiu de vegetaţie la marginea municipiului Timişoara

Zeci de oameni disperați, nu au primit nicio informație din partea angajaților.

Citeste si: Caniculă şi disconfort termic ridicat în cea mai mare parte a ţării

Oamenii care au ales să călătorească cu trenul au așteaptat mai bine de 3 ore o explicație, pentru că, la scurt timp după ce au plecat din gara Craiova, trenul s-a oprit pur și simplu la o distanță de aproximativ 5 kilometri de comuna Leu.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si