Un avertisment referitor la faptul că infractorii cibernetici își perfecționează scenariile și tacticile de atac și apelează la diverse metode pentru a prinde în capcană potențialele victime a fost lansat de către specialiștii din cadrul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), potrivit Realitatea.net

,,Infractorii cibernetici îşi perfecţionează constant scenariile şi tacticile de atac, apelând diverse metode pentru a prinde în capcană potenţiala victimă.

Cu o simplă căutare pe internet putem să găsim tot felul de exemple de astfel de tentative în care angajaţii au fost păcăliţi de infractori care au impersonat o persoană din conducerea unei organizaţii.

Nu de mult angajatul unei multinaţionale din Hong Kong a fost păcălit, în timpul unei videoconferinţe realizate cu ajutorul tehnologiei Deepfake, să efectueze mai multe tranzacţii bancare importante”, au transmis specialiştii DNSC.

Frauda ,,Mesaj de la șef'' vizează angajații autorizați să efectueze plăți. Mai exact, prin inducere în eroare, aceștia sunt determinați să plătească o factură falsă ori să efectueze un transfer.

În ce constă metoda ,,Mesaj de la șef''?

Specialiștii DNSC au venit cu o explicație în acest caz. Un infractor sună sau trimite un e-mail. Prin acesta pretinde că este unul din managerii de top din companie.

Acesta solicită efectuarea urgentă a unei plăți. Mai mult decât atât, angajatului i se cere să nu respecte procedura obișnuită de autorizare a plăților.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Un nou tip de înșelăciune online! Care sunt sfaturile specialiștilor pentru a nu pica în capcana infractorilor cibernetici

,,Mesaj de la șef'', o metodă nouă de fraudă online

,,Mesaj de la șef'', o metodă nouă de fraudă online

[Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, instrucțiunile complete se pot trimite mai târziu, de către o persoană sau prin e-mail. Totodată, este folosit un limbaj persuasiv, de exemplu: ”avem încredere în tine, rămâne între noi, eu sunt ocupat acum”.

În acest context, specialiștii cibernetici afirmă faptul că infractorii solicită de cele mai multe ori ca plata să fie realizată într-un cont din afara țării și chiar a Europei. Angajatul transferă banii ulterior într-un cont al atacatorului.

Escrocheria care te lasă fără bani! Sute de oameni au fost păcăliți, după ce au primit acest mesaj

În țara noastră are loc o nouă escrocherie! Mai mulți români au reclamat faptul că au fost păcăliți. Aceștia au primit pe telefon un mesaj de la numărul 1762.

Citește și: Escrocheria nu mai are limite. O femeie a rămas fără economiile din cont, după ce primit un mesaj pe telefon

Escrocheria care te lasă fără bani! Sute de oameni au fost păcăliți, după ce au primit acest mesaj

Escrocheria care te lasă fără bani! Sute de oameni au fost păcăliți, după ce au primit acest mesaj

[Sursa foto: istock]

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Mai exact, în mesaj li se transmite faptul că au câștigat un cadou în valoare de 400 de lei „în cinstea zilei de naștere a companiei”.

În acest caz, oamenii sunt direcționați să sune la alt număr de telefon pentru a intra în posesia premiului. Persoanele care apelează numărul 0312295618 au șanse foarte mari să fie păcălite să cumpere diferite produse pentru a beneficia de reducerea promisă în mesaj. 

Celor care sună li se vor cere date personale, dar și date ale cardului de plată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si