Close sidebar
Close sidebar

Mesaj RO-Alert în județul Tulcea. Mai multe drone amenințătoare, la granița României. Reacția MApN

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a emis, în noaptea de joi spre vineri, un mesaj RO-ALERT pentru populaţia din zona de nord a judeţului Tulcea după ce, structurile cu rol de apărare şi monitorizare a spaţiului aerian de frontieră au reperat un grup de drone care se îndreptau către ţinte de pe teritoriul ucrainean aflate la graniţă cu România.

Sorin Negru,

Drone la granița cu România

[Sursa foto: Arhiva]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a emis, în noaptea de joi spre vineri, un mesaj RO-ALERT pentru populaţia din zona de nord a judeţului Tulcea. Motivul: autoritățile au reperat mai multe drone lângă granița României.

Citește și: Întâlnire tensionată Zelenski-Trump la New York. Care este planul pentru a ajunge la pace cu Vladimir Putin?

Structurile cu rol de apărare şi monitorizare a spaţiului aerian de frontieră au reperat un grup de drone care se îndreptau către ţinte de pe teritoriul ucrainean aflate la graniţă cu România.

Alertă la granița României- Rusia a atacat porturile Ucrainei de la Marea Neagră

Mesajul RO-ALERT a fost transmis în jurul orei 2.00 şi a fost urmat, la scurt timp, de zgomotele specifice avioanelor care survolează spaţiul aerian românesc.

"Au fost două apeluri în dispeceratul 112 din Tulcea, unul pentru a cere informaţii, iar un al doilea care a relatat că aude explozii în zona de nord pe teritoriul ucrainean", a

menţionat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta.

Mesajul transmis către populaţie de IGSU face un apel la calm, iar în cazul în care cad obiecte din spaţiul aerian, să respecte recomandările de adăpostire şi de autoprotecţie transmise prin mesajul RO-Alert.

Citeste si: „Abia putea respira” A condus 20 de km sub șoc anafilactic pentru a-și salva viața. Un bărbat de 80 de ani din Suceava a ajuns în ultima clipă la spital, de unul singur- kanald.ro

Citeste si: Scene cumplite în pușcărie, după ce Gabriel de la "Puterea Dragostei" și-a înmormântat soția ucisă în Olanda. Ce se întâmplă cu el în aceste momente?- wowbiz.ro

Citeste si: Olivia Dunne, gimnasta care a devenit virală, spune că celebritatea vine cu un preț: „Mi-au cerut apa în care fac baie” - antena3.ro

"Zonele vizate de atacurile Federaţiei Ruse sunt pe teritoriul ucrainean, la mică distanţă de graniţa cu România şi astfel există posibilitatea ca anumite obiecte în urma ripostei armatei ucrainene să cadă pe teritoriul românesc. Facem încă o dată precizarea pentru liniştea comunităţilor din zona de Nord a judeţului Tulcea, dar şi celor ce ajung în zona respectivă ca turişti că nu sunt vizate ţinte ori zone de

pe teritoriul României", se mai menţionează în anunţul ISU Delta.

Armata română a ridicat mai multe avioane F-16 care au survolat zona.

Anunțul MApN despre pericolul de la granița cu Ucraina

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că patru aeronave au fost ridicate, în noaptea de joi spre vineri, două aparţinând Forţelor Aeriene Române şi două Forţelor Aeriene Spaniole, după ce forţele ruse au atacat cu drone mai multe obiective din Ucraina, din apropierea graniţei cu România. 

O dronă ar fi intrat pentru scurt timp în spaţiul aerian naţional, în zona frontierei cu Ucraina. MApN nu are date până în prezent că vreo dronă ar fi căzut în ţara noastră, dar militarii urmează să facă verificări în acest sens.

”Ca urmare a detectării unor grupuri de drone care se apropiau de spaţiul aerian al Ucrainei, în apropierea spaţiului aerian al României, Centrul Naţional Militar de Comandă (nucleu) a notificat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea măsurilor de alertare a populaţiei din judeţul Tulcea, fiind transmise, la ora 2.01, mesaje RO-Alert”, au precizat reprezentanţii MApN.

Morți și răniți în oraşul Izmail din regiunea Odesa 

Trei persoane au fost ucise şi alte 14 au fost rănite în urma unui atac rusesc care a avut loc în zori asupra oraşului Izmail din regiunea Odesa, aflat foarte aproape de România, de partea cealaltă a Dunării, relatează Ukrainskaia Pravda.

Citeste si: A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul suprem. Mulți prieteni la început s-au bucurat, pe urmă n-au înțeles.”- kfetele.ro

Citeste si: Copiii lui Adrian Păunescu şi-au aruncat cuvinte grele: "Lăcomie, ipocrizie și minciună". Cum s-au împotmolit lucrurile la evaluarea averii regretatului poet- radioimpuls.ro

Citeste si: Olivia Dunne, gimnasta care a devenit virală, spune că celebritatea vine cu un preț: „Mi-au cerut apa în care fac baie” - antena3.ro

Anunţul a fost făcut pe Telegram de Oleh Kiper, şeful administraţiei regionale din Odesa: „Dimineaţă, inamicul a recurs la terorizarea pe scară largă a oraşului Izmail. Ruşii au lansat drone de atac în sudul regiunii noastre. Activitatea forţelor de apărare aeriană a durat mult şi a fost asiduă. Din păcate, atacul a ucis trei persoane: două femei născute în 1934 şi 1955 şi un bărbat în vârstă de 73 de ani. 11 persoane au fost rănite, inclusiv un copil”, a scris Kiper.

Ulterior, serviciile de urgenţă au anunţat că cel puţin 12 persoane au fost rănite, iar Biroul Procurorului General a raportat 14 răniţi, inclusiv 3 copii.

„Până în prezent, ştim despre 3 morţi şi 14 răniţi, inclusiv trei copii: doi băieţi de 3 şi 13 ani şi o fată de 14 ani. Informaţiile despre celelalte victime sunt în curs de clarificare”, a precizat Biroul Procurorului General.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI