Rusia a afirmat că faptul că Ucraina va primi rachete Patriot de la Statele Unite, anunțat în timpul vizitei președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, la Washington, nu va ajuta la rezolvarea conflictului sau să împiedice Moscova să își atingă obiectivele, potrivit Reuters.

Citește și: Rusia și China, manevre militare comune

Deşi sistemul de apărare anti-aeriană Patriot este privit în general ca unul avansat, președintele rus Vladimir Putin l-a calificat ca ”destul de vechi”, spunându-le jurnaliștilor că Moscova va găsi o cale să îl pareze.

În același timp, el a spus că Rusia vrea să pună capăt războiului din Ucraina şi că asta va implica, în mod inevitabil, o soluție diplomatică.

Vladimir Putin nu are de gând să se oprească aici

Aceste afirmații au atras reacții sceptice din SUA. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe John Kirby a declarat că Putin ”nu a dat niciun indiciu că este dispus să negocieze” un sfârșit al războiului care a început prin invadarea Ucrainei de către Rusia, în 24 februarie.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Un ofițer de elită din garda lui Putin a fugit de război, dar a fost prins și riscă să fie extrădat

„Tot ce el (Putin) face, pe teren şi în aer, arată un om care vrea să continue violențele asupra poporului ucrainean şi ca războiul să escaladeze”, a declarat Kirby jurnaliștilor.

Citește și: Rusia exclude un armistițiu de Crăciun. Sistemele de apărare Patriot, motiv de noi atacuri în Ucraina

Rusia a afirmat în mod repetat că este deschisă negocierilor, dar Ucraina şi aliații săi suspectează că este o strategie pentru a câștiga timp, după o serie de înfrângeri ale Rusiei pe câmpul de luptă şi retrageri care au dat avânt Ucrainei în

acest război de zece luni.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 302 de război în Ucraina: Serghei Șoigu ar fi vizitat unități ale armatei, în timp ce Rusia ar urma să înceapă un nou bombardament masiv


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si