Dragobetele se sărbătorește pe data de 24 februarie 2024. De fapt, această sărbătoare importantă pentru români nu își schimbă niciodată data.

Sărbătoarea Dragobetelui este, practic, corespondentul celebrei sărbători a îndrăgostiților, Valentine's Day. Aceasta din urmă este sărbătorită în fiecare an pe 14 februarie.

Dragobetele este foarte aproape, așa că ți-am pregătit mesaje frumoase de dragoste pe care să le poți trimite persoanei dragi ție cu ocazia acestei zile minunate.

Spune-i „Te iubesc” într-un mod original de Dragobete 2024.

Mesaje frumoase de Dragobete 2024

„De Dragobete sărbătorim iubirea dintre noi, iar în această zi minunată îmi doresc să fii fericit/ă și să ai parte de tot ceea ce îți dorești. Te iubesc enorm! La mulți ani de Dragobete!”

„În această zi specială, permite-mi să îți transmit cele mai dulci și sincere gânduri, dar și cele mai calde îmbrățișări. Să ai parte de o zi minunată așa cum ești tu, iubirea mea! La mulți ani de Dragobete!”

Citește și: Tradiții pentru luna februarie 2024: Ce obiceiuri respectă românii?

„Dragostea noastră este specială, iar cu ocazia sărbătorii Dragobetelui, eu îți urez să ai parte de tot binele din lume! Iubirea ți-o voi oferi eu, tot restul vieții mele! La mulți ani, iubirea mea!”

mesaj de dragobete

Transmite-i persoanei iubite un mesaj frumos de Dragobete 2024.

[Sursa foto: mesajeurarifelicitari.com]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„În această zi minunată îți doresc să fii voios/voioasă și să primești gândurile mele și cele mai dulci sărutări pe care ți le pot oferi! Ești raza mea de soare în zilele întunecate și aș vrea să

știi că te iubesc din toată inima mea! La mulți ani!”

„Fie ca Dragobetele să ne aducă în viață lumină și bunătate, iar tu, iubirea mea, să ai parte de tot ceea ce meriți mai bun! Ești cel mai frumos cadou pe care mi l-a oferit viața! La mulți ani!”

„Pe 24 februarie nu sărbătorim doar Dragobetele, ci și dragostea noastră care înflorește în fiecare zi! Ești persoana mea preferată din întregul univers! La mulți ani, iubirea mea frumoasă!”

„În această zi specială, inima mea bate mai tare pentru tine! Ești cea mai puternică stea de pe cerul meu și îmi doresc să fim împreună tot restul vieții de acum încolo! La mulți ani! Te iubesc enorm!”

„Fie ca magia acestei sărbători să ne reunească sufletele și să ne facem amintiri frumoase! Ești o persoană foarte specială în inima mea și așa vei rămâne! La mulți ani, iubire!

„În această zi frumoasă, inima mea dansează de bucurie pentru că te are alături! Ești dragostea mea și cea mai frumoasă floare din univers! La mulți ani, sufletul meu drag!”

„În această zi de 24 februarie nu sărbătorim orice, ci sărbătorim, încă o dată, iubirea noastră frumoasă! Ești cel mai frumos dar primit de la Dumnezeu! Te iubesc enorm!”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Fie ca această zi minunată petrecută alături de tine să ne înflorească iubirea și mai mult! Te iubesc enorm, iar acest mesaj ți-l transmit din inimă! La mulți ani!”

mesaje dragobete

Orice gând bun de Dragobete 2024 va fi primit cu căldură de persoana iubită din viața ta.

[Sursa foto: mesajeurarifelicitari.com]

Citește și: Tradiții pentru luna februarie 2024: Ce trebuie să faci de Dragobete pentru a avea noroc în dragoste tot anul?

De unde vine „Dragobetele”?

Etimologia cuvântului „Dragobete” a fost dezbătută de-a lungul anilor de către experți. Acest cuvânt ar proveni din slavă și ar fi derivat din cuvântul „drag”.

Alții sunt de părere că denumirile/derivările acestei sărbători ar proveni de la sărbătoarea „Aflarea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” care are loc pe 23 februarie. Această sărbătoare se numește, în slavă, Glavo-Obretania. Poporul român ar fi adaptat-o și ar fi găsit diverse nume pentru această zi, până când s-a ajuns ca în unele zone ale țării să se celebreze „Dragobetele”. Cu toate acestea, sărbătoarea Dragobetelui a rămas pe data de 24 februarie.

Numele de „Dragobete” îl asociem cu personajul Cupidon din mitologia română, așa cum Eros este zeul iubirii în mitologia greacă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si