Mesaje de Sf. Gheorghe 2023. Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este sărbătorit în fiecare an la 23 aprilie, fiind unul dintre cei mai iubiţi sfinţi din calendarul ortodox. Este cunoscut și sub numele de Purtătorul de biruință.

Sfântul Mucenic Gheorghe este cinstit pe 23 aprilie. Acesta a fost ocrotitorul Moldovei și al Armatei Române. 

Cine a fost Sfântul Gheorghe?

Sfântul Mucenic Gheorghe este cinstit pe 23 aprilie.

Sfântul Gheorghe s-a născut în Capadocia, din părinți creștini. A trăit în vremea împăratului Dioclețian (sec. al IV-lea). Datorită vitejiei si victoriilor sale, ajunge conducător de armata.

În anul 303, împăratul Dioclețian va începe lupta împotriva creștinilor.

Citește și: Calendar ortodox mai 2023. Cele mai importante sărbători cu cruce roșie

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Au fost dărâmate lăcașuri de cult, interzise adunările creștinilor, arse cărțile sfinte, iar cei ce refuzau să aducă jertfa zeilor erau uciși. În fața acestei situații, Sfântul Gheorghe nu se ferește să-și mărturisească credința în Hristos, motiv pentru care va fi întemnițat.

Sfântul Gheorghe a fost ispitit cu onoruri pentru a jerfi zeilor, dar aceste încercări au fost zadarnice. Pentru că nu a lepădat credința în Hristos, Sfântul Gheorghe este condamnat la moarte prin decapitare, in ziua de 23 aprilie 304, rămânând de atunci zi de prăznuire.

Mesaje de Sf. Gheorghe 2023

  • Cu ocazia acestei sărbători, pe lângă tradițiile și obiceiurile practicate în această zi, urăm „la mulți ani” celor ce poartă numele de Gheorghe și derivatele.
    Iată câteva mesaje pe care le poți transmite celor dragi!
  • La mulţi ani şi fie ca Sfântul Gheorghe să te călăuzească mereu!
  • În zi de mare sarbatoare a Ortodoxiei, pentru că porţi numele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, îţi urez multă sănătate şi fericire!
  • Să-ţi dea Domnul sănătate, judecată înţeleaptă, viaţă lungă pământească, ce doreşti să se-mplinească! La mulţi ani!
  • Aşa cum soarele luminează pentru toată omenirea aşa şi tu ne luminezi nouă viaţa. Fie-vă viaţa senină ca răsăritul de soare, iar sufletul mereu curat şi tânăr ca roua de pe flori.

Urări și felicitări frumoase pentru sărbătoriți

Mesaje de Sf. Gheorghe 2023. Urări și felicitări frumoase pentru sărbătoriți

Mesaje de Sf. Gheorghe 2023. Urări și felicitări frumoase pentru sărbătoriți

 

Cu ocazia zilei Sfântului tău, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!

Citește și: Felicitări de Sf. Gheorghe 2023. Cele mai frumoase mesaje, urări și imagini cu text pentru cei care își serbează ziua de nume pe 23 aprilie 2023! ,,Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate, fericire şi tot binele din lume!''

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc o zi de Sf. Gheorghe cât mai frumoasă!

Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate, fericire şi tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si