Close sidebar
Close sidebar

La mulți ani, România! Mesaje, felicitări și urări în imagini pentru apropiați, de Ziua Națională a României

Mesaje, felicitări și urări în imagini pentru apropiați, de Ziua Națională a României. Ziua Națională, 1 Decembrie, este prilejul să fim mai buni unii cu alții, să ne repectăm și să ne apreciem mai mult, să simțim că facem parte din același popor și că avem un proiect comun de țară, indiferent de lucrurile care ne despart.

Razvan Ilie,

1 Decembrie, Ziua Națională a României. Dragi români, sărbătoriți și simțiți românește oriunde v-ați afla! La mulți ani!

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Mesaje și felicitări de ZIUA NAŢIONALĂ a României. 1 decembrie este ZIUA NAŢIONALĂ a României şi are o însemnătate specială în viața noastră. Totodată, această zi marchează un eveniment istoric foarte important: unirea Transilvaniei cu România, în anul 1918, și realizarea României mari. În această zi, românii de pretutindeni sărbătoresc pe stradă sau acasă alături de cei dragi.

Citeste si: Parada 1 decembrie 2020 Live. Urmarește online defilarea de Ziua Națională a României

Mesaje, felicitări și urări în imagini de Ziua Națională a României

MESAJE 1 DECEMBRIE. FELICITARI DE ZIUA NAŢIONALĂ. În vremuri de pandemie, îi poți felicita pe apropiați printr-un mesaj trimis de pe telefon sau calculator: Dragi români, sărbătoriți și simțiți românește oriunde v-ați afla! La mulți ani!

MESAJE DE ZIUA NAŢIONALĂ. La mulți ani România, la mulți ani române, hai să încercăm să fim mai buni de ziua noastră!

Mesaj de La multi ani de Ziua Națională

MESAJE DE ZIUA NAŢIONALĂ. 1 Decembrie este o zi de sarbatoare pentru toti romanii. Îmi fac placere să transmit urări de bine unui prieten și unui român adevărat. La Multi Ani! Petrecere frumoasa de Ziua Nationala!

Ziua Națională a României este cu siguranță una dintre cele mai importante zile din acest an de aceea țin să-ti urez La mulți ani!

Citeste si: Mesaje de 1 Decembrie 2020 pentru români: La mulți ani de Ziua Națională!

Mesaj de La multi ani de Ziua Nationala a Romaniei

Mesaje, felicitări și urări de Ziua Națională a României

De 1 decembrie vreau să-ti urez tot binele de pe lume și să fii la fel de bun în ceea ce faci și mai ales să fii mândru că ești român.

La mulți ani!

Cu romani de exceptie ca tine, tara noastra este mai bogata si mai respectata. Cu prieteni deosebiti ca tine, noi suntem mai buni si mai puternici. Iti multumim si iti uram un sincer „La Multi Ani”!

Citeste si: Octavian este tânărul de 22 de ani decedat în accidentul din Argeș: "O inimă bună a încetat să mai bată!"- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Mesaj de La multi ani de Ziua Nationala

Felicitări pentru toate succesele tale de pană acum, ai demonstrat că ești un român adevărat, La mulți ani!

Hai să dăm mână cu mână, cei cu inimă română, sărbătoarea să unească toată suflarea românească! La mulți ani Române, La mulți ani România!

Familia noastră de români vă urează la mulți ani unor români adevărati!

La mulți ani, România! La mulți ani tuturor românilor, indiferent unde vă aflați! Să fim sănătosi și să avem grijă de țara noastră!

Mesaje frumoase de Ziua Națională a României

Ziua Națională a României- ce spune președintele Academiei Române 

Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, afirmă că nu este întâmplătoare legătura "evidentă" din calendar dintre Ziua Sfântului Apostol Andrei- 30 noiembrie şi Ziua Naţională a României şi a românilor, ci "o împlinire a proniei cereşti".

" Legătura evidentă din calendar dintre Ziua Sfântului Apostol Andrei și Ziua Națională a României și a românilor nu este întâmplătoare, ci este o împlinire a proniei cerești ",  scrie Ioan Aurel Pop pe pagina sa de Facebook. El a adăugat că unitatea românilor s-a făcut prin  poporul condus de „preoți cu crucea-n mână”, ca și Revoluția din decembrie 1989, când valurile de români veneau spre centrele orașelor "cu prapori în frunte". 

Mesaje frumoase de Ziua Națională a României

"Viața noastră este credința noastră, care ne-a ghidat spre marele act de voință națională din 1918, când, la 1 Decembrie, ne-am primenit sufletele de „cel rău” și am cântat o „odă bucuriei”. Este timpul să ne dăm seama că a rămâne fideli valorilor noastre, mai ales limbii și credinței,  moștenirii clasice greco-latine și creștinismului, înseamnă a rămâne mereu noi înșine, adică români, în casa noastră numită România..", a mai scris Ioan Aurel Pop.

Citeste si:   Ce se mănâncă de 1 Decembrie 2020?

ZIUA NAŢIONALĂ. 1 Decembrie nu a fost singura zi naţională

România a mai schimbat două astfel de sărbători în trecut. Între anii 1866-1947, 10 mai a fost considerată sărbătoarea şi ziuna naţională a României, deoarece Prinţul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen a depus în ziua de 10 mai 1866 jurământul în faţa adunării reprezentative a Principatelor Române Unite. În amintirea acestui eveniment, la 10 mai 1877, Carol a proclamat în faţa parlamentului independenţa României.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Tradiția pe care Lora a refuzat să o respecte la nuntă: ”Este un obicei barbar”- radioimpuls.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Mesaje și felicitari de Ziua Naționala

ZIUA NAŢIONALĂ. După abdicarea regelui Mihai I, la 30 decembrie 1947, a fost proclamată Republica Populară Română. Astfel, ziua de 23 august a fost adoptată drept ziua naţională, sub numele oficial de ziua insurecţiei armate antifasciste şi începutul revoluţiei populare în România, cu referire la întoarcerea armelor împotriva Germaniei naziste.

Citeste si: Mesaje de 1 Decembrie 2020 pentru români: La mulți ani de Ziua Națională!

Ziua Naţională a României este sărbătorită în prezent pe 1 decembrie, iar această dată, stabilită printr-o lege promulgată în 1990, marchează un moment important din istoria românilor, cel în care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România, în 1918. 

Mesaje și felicitari de Ziua Nationala a Romaniei

Cascada Niagara, în culorile tricolorului de Ziua Națională a României

Cascada Niagara va fi luminată în roșu, galben și albastru de Ziua Națională a României, grație Ambasadei României la Ottawa și emisiunii TV Noi Românii, realizată de Raul Dudnic, care au făcut demersurile necesare pe lângă Niagara Parks Commission.

Tricolorul va fi proiectat pe apele cascadei între orele 21:45 și 22:00. Această impresionantă forță a naturii, cunoscută în întreaga lume și vizitată anual de milioane de turiști, va fi așadar iluminată în roșu, galben și albastru pe 1 Decembrie, pentru un sfert de oră.

Anul trecut, o româncă stabilită în Marea Britanie și aflată în vacanță în Canada, a primit acordul ca de Ziua României faimoasa cascadă să arboreze culorile Tricolorului.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI