Sărbătoarea Moșilor de Toamnă în 2023  are loc pe data de 4 noiembrie, într-o zi de sâmbătă. Această zi sfântă mai este denumită și Sâmbăta Morților. 

Sărbătoarea are loc în fiecare an în prima sâmbătă din luna noiembrie, iar în această zi credincioșii îi pomenesc pe cei trecuți în neființă, înainte de începerea Postului Crăciunului  sau Postul Nașterii Domnului, pe 15 noiembrie. 

Creștinii ortodocși se roagă pentru cei care nu mai sunt printre noi să primească harul pe care cei vii îl dobândesc odată cu sărbătoarea Nașterii Domnului.

În continuare, v-am pregătit cele mai frumoase și puternice mesaje pentru Moșii de Toamnă. Iată ce trebuie să spui atunci când faci pomenirea celor trecuți la cele veșnice cu ocazia Sâmbetei Morților.

Mosii de toamna 2023

Sărbătoarea Moșilor de Toamnă se mai numește și Sâmbăta Morților

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Se spală de Moșii de Toamnă 2023- Sâmbăta Morților? Este sărbătoare mare pe 4 noiembrie în calendarul ortodox

Mesaje pentru Moșii de Toamnă 2023. Cuvinte puternice pentru cei adormiți

„De Sâmbăta Morților, să aprindem o lumânare și să ne rugăm pentru sufletele celor ce nu mai sunt printre noi. Să le fim recunoscători pentru toate momentele frumoase pe care le-am trăit alături de ei. Amin”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„Cu ocazia acestei sărbători ne dăm seama cât de fragilă este viața, de fapt. În această zi, cu umilință și recunoștință, le aducem omagii celor care au plecat dintre noi”

„În această zi specială împărțim bucate pentru cei dragi ce nu mai sunt. Ei încă trăiesc în inimile noastre și în grădina bunului Dumnezeu. Prin noi, amintirea lor rămâne vie, iar iubirea noastră față de ei este infinită”

„De Sâmbăta Morților ne rugăm pentru cei adormiți și pentru pace sufletească. Fie ca această sărbătoare să aducă consolare și alinare celor care au suferit și nu mai sunt aici, cu noi”

„În amintirea celor dragi care au plecat de lângă noi, cinstim tradițiile și ne rugăm ca cei adormiți să își găsească odihna veșnică în lumea celor drepți”

„Această sărbătoare ne face să fim mai buni. Astăzi, noi înălțăm rugăciunile și gândurile noastre bune către cei ce au plecat la cele veșnice, pentru sufletele lor. Fie ca Cel de Sus să le vegheze în continuare drumul și să le aducă pace în suflet”

Mosii de toamna 2023

Cele mai puternice mesaje pentru pomenirea celor care au plecat dintre noi, în Sâmbăta Morților

[Sursa foto: iStock]

„În această zi sfântă cinstim și ne amintim de dragostea și influența celor care au lăsat o puternică amprentă în inimile noastre. Sărbătorim viața lor și lucrurile bune pe care cei adormiți le-au făcut pentru noi!”

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citește și: Sâmbăta Morților- Moșii de Toamnă 2023 în calendarul ortodox. Tradiții pe care creștinii trebuie să le respecte pe data de 4 noiembrie

„Cu fiecare zi învățăm să prețuim și să sărbătorim viața.

Astăzi ne dedicăm timpul cinstindu-i pe cei care au plecat dintre noi și le dedicăm lor toată recunoștința”

„Este sărbătoare mare astăzi! Cinstim cu drag înțelepciunea și învățăturile celor care au plecat în grădina Domnului. Fie ca această sărbătoare să aducă lumină și înțelegere în sufletele tuturor, dar mai ales în sufletele celor care ne-au părăsit”

„De Sâmbăta Morților ne adunăm în familie și ne invităm prietenii și rudele pentru a-i cinsti și a-i comemora pe cei dragi. Suntem mai uniți ca niciodată și le transmitem celor plecați dintre noi gândurile noastre sincere”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si