Mesaje și urări de Anul Nou Chinezesc 2022. Există 12 animale în zodiacul chinezesc, cărora le corespund anumiți ani: şobolan, taur, tigru, iepure, dragon, şarpe, cal, capră, maimuţă, cocoş, câine şi porc.

Cine sărbătorește Noul An Chinezesc

În cele mai mari orașe din China, precum Hong Kong și Shanghai are loc un spectacol impresionant de focuri de artificii la miezul nopții pentru a întâmpina Noul An Chinezesc.

De asemenea, chinezii pregătesc un dans tradițional viu și colorat, despre care se spune că aduce noroc și se desfășoară în aer liber, însoțit de tobe și chimvale. Dansurile sunt realizate de o trupa de dansatori acrobați.

Toată casa este curățată complet în Ajunul Anului Nou Chinezesc. Ferestrele, pardoselile și mobilierul sunt curățate pentru a fi pregătite pentru Anul Nou. Se spune că dacă este casa curată se îndepărtează ghinionul de anul trecut. În plus, praful este evitat în ziua de Anul Nou, de teama că norocul va fi îndepărtat.

Mesaje și urări de Anul Nou Chinezesc 2022

Mesaje și urări de Anul Nou Chinezesc 2022

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Totul despre Tigrul de apă, animalul care ne aduce Noul An Chinezesc 2022

În piețele chinezești se găsesc tot felul de decorațiuni, plicuri roșii jucării haine și brățări de anul nou.

Tot de Anul Nou Chinezesc se obișnuiește să se ofere cadouri în familie.

Acestea sunt sub forma unor plicuri roșii cu bani. Cei mai în vârstă le oferă celor mici, sume de bani.

Culoarea roșie este omniprezentă, deoarece este asociată cu bogăția averea în cultura chineză. Ferestrele și ușile sunt decorate cu postere și hârtii roșii care poartă caractere sau fraze norocoase, dar și cu noduri chinezești, kumquats și pomi de aur.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Totodată, de pe masa de Anul Nou Chinezesc nu lipsesc mâncărurile tradiționale precum nian gao, portocale mandarine și găluște. Portocalele mandarine sunt considerate un simbol al norocului.

În a treia zi a Anului Nou Chinezesc, credincioșii merg la templu pentru a da tămâia și pentru a se ruga zeilor pentru binecuvântări și noroc în anul următor. Multe temple sunt împodobite cu dragoni festivi, iar în curtea templelor se practică dansul tradițional.

Citeste si: Anul Nou Chinezesc 2022. Tradiții și superstiții în anul Tigrului de Apă

Mesaje și urări de Anul Nou Chinezesc

“Cu speranţa că anul nou va fi mai bun decât bătrânul 2022, îţi trimit o mie de urări de bine însoţite de îmbrăţişări şi îţi urez un AN NOU FERICIT!”

„Fie ca toate visele pe care le făuriţi în aceste zile magice să se împlinescă şi drumul străbătut pentru realizarea lor să vă aducă bucurie în inimi, iar în case fericire şi belşug. La mulţi ani!”

„Fie ca bucuria şi liniştea aduse de sfintele sărbatori să vă însoţească pe tot parcursul anului ce va urma.”

„Un an mai bogat în împliniri, mai înalt în aspiraţii şi plin de succese. La mulţi ani!”

Mesaje și urări de Anul Nou Chinezesc 2022

Mesaje și urări de Anul Nou Chinezesc 2022

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Când începe Anul Nou Chinezesc 2022. Previziuni pentru fiecare zodie

„Nou este anul ce vine, noi sunt visele noastre, noi sunt dorinţele nostre, noi sunt spiritele noastre, dar călduroasele mele urări sunt pentru totdeauna! Un An Nou cum ai visat!”

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

„Fie ca anul care începe să-ţi aştearnă în cale potecă netedă, vegheată de steluţe norocoase şi îngeri bălai! Iar dorinţele tale, toate-toate să se împlinească, câte una în fiecare zi! La mulţi ani!”

„Pentru anul ce vine îţi doresc: pace în suflet, bucurie fără margini, sănătate cât cuprinde, credinţă în bine şi săruturi o mie!”

”LA MULTI ANI cu bucurie! Casa, casa să vă fie, Masa, masă ăa rămâie Iar în jurul ei să vie Oameni buni, de omenie, Să v-aducă veselie, Gânduri bune, cumpătate şi urări de sanatate.

„Fie că anul care vine să însemne pentru tine o nouă treaptă pe care o urci. Îţi doresc o viaţă împlinită şi fericită! La mulţi ani!”

„Anul Nou să îţi aducă sănătate şi puţină muncă, să fii bun(ă) şi iubit(ă) şi o viaţă fericită şi mulţi bani, dacă o să ai şi la alţi o să dai.”„Mult belşug şi sănătate, să-ţi ofere Noul An! Multă dragoste în viaţă şi s-aduni ban după ban!”

„Eu îţi doresc de Anul Nou, doar Sentimente drept cadou! La mulţi ani!”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si