Soldații ruși care iau parte la invazia Ucrainei sunt în „completă dezordine”, potrivit înregistrărilor vocale obținute de la firma britanică de informații ShadowBreak.

Citeste si: VIDEO- „Acum e o rușine să fii rus”. Magazinele rusești din România, aproape de faliment

Mesajele interceptate indică faptul că trupele refuză să se supună ordinelor de a bombarda orașele ucrainene.

Un soldat rus pare că plânge pe înregistrare

Într-o conversație ascultată de Telegraph, un soldat rus pare că plânge. Un alt soldat se plânge că resursele de mâncare și combustibil se termină. „Suntem aici de trei zile! Când naiba va fi gata?“

Citeste si: Nicolae Ciucă: În România au rămas 46.435 de refugiați ucraineni

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Un alt mesaj interceptat dezvăluie un schimb de replici între același militar și un coleg care încearcă să îi amintească că nu trebuie să bombardeze zone în care se află civili.

„Ceea ce am descoperit este că armata rusă invadatoare operează într-o dezordine totală. „Nu au nicio idee încotro se îndreaptă şi cum să comunice corect între ei.”, adaugă Samuel Cardillo, fondatorul ShadowBreak.

Citeste si: Noi decizii luate în Belarus: Țara îşi sporeşte măsurile de securitate la graniţele de sud şi de vest

„Au fost perioade în care i-am auzit pe soldaţii ruşi când se insultau unul pe celălalt.“ Cardillo a spus că unele dintre mesaje sunt, de asemenea, „dovada crimelor de război”, a mai adăugat acesta.

Președintele Ucrainei a transmis un mesaj către armată rusă

Volodimir Zelenski a transmis un mesaj zilele trecute către trupele ruse: „Vom avea mult de lucru pentru a ne reconstrui Ucraina. Toți cei din străinătate care o pot apăra, o pot face acum direct, în mod unit cu noi. Fiecare prieten al Ucrainei care dorește să se alăture Ucrainei în apărarea țării, vă rugăm să veniți, vă vom oferi arme. În curând se va anunța cum se poate face acest lucru. Toți cei care apără Ucraina sunt eroi”, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, potrivit The Guardian.

Citeste si: Putin arestează copiii care protestează împotriva războiului


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si