„Suntem alături de poporul britanic și familia regală în aceste momente grele, în care Majestatea Sa Regina Elisabeta a Marii Britanii și Irlandei de Nord a trecut la cele veșnice.

Timp de peste 70 de ani și-a slujit cu credință poporul pe care l-a iubit. Transmit condoleanțe Familiei Regale Britanice! Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a scris premierul Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook.

Regina Angliei, Elisabeta a ll- a, a murit la Balmoral

”Regina a murit paşnic la Balmoral în această după-amiază”, este anunţul.

”Regele şi regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară şi se vor întoarce la Londra mâine”, mai arată anunţul.

Citeste si: Joe Biden: Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a fost mai mult decât un monarh. Ea a definit o eră

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit la vârsta de 96 ani.  Elisabeta a II-a  a avut cea mai lungă domnie din istoria țării, de peste 70 de ani.

Prințul Charles de Wales va urca pe tronul Marii Britanii

Regina Elisabeta a II-a se confrunta cu grave probleme de sănătate încă din luna octombrie a anului trecut, care i-au provocat dificultăți în a merge și a sta în picioare.

În luna octombrie a anului trecut, Regina Elisabeta a petrecut o noapte în spital pentru o serie de analize, ea anulând atunci o vizită pe care urmează să facă în Irlanda de Nord.

În următoarele două luni, ea și-a anulat mai multe evenimente. În luna februarie, regina s-a îmbolnăvit de COVID-19 și a avut "simptome uşoare", anunța Palatul Buckingham, potrivit   hotnews.ro.

Premierul britanic Liz Truss a declarat în urma internării că „întreaga țară va fi profund îngrijorată de veștile venite de la Palatul Buckingham în acest prânz”.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Premierul Liz Truss: „Suntem o naţiune strălucitoare datorită reginei Elizabeth a II-a, a condus cu graţie şi demnitate”

Regina Elisabeta a II-a a susținut în luna februarie a acestui an într-un mesaj pentru națiune, chiar înainte de Jubileul de Platină, că soția fiului său, Camilla, trebuie să fie regină consoartă atunci când Prințul va urca pe tron. Regina, în vârstă de 96 de ani, și-a expus „dorința sinceră” ca ducesa de Cornwall, Camilla „să fie desemnată regină consoartă” când Charles va deveni rege.

Ce a transmis Prințul Charles?

„Deplângem moartea celui mai preţuit suveran şi a mult iubitei mame. Ştiu că pierderea ei va fi profund simţită în toată ţara, în teritoriile britanice şi Commonwealth, dar şi de către numneroşi oameni din întreaga lume. În această perioadă de doliu şi schimbări, familia mea şi eu ne vom găsi alinarea şi susţinerea conform cunoştinţele noastre despre respectul şi afecţiunea profundă de care Regina a fost atât de ataşată". 

Citeste si: Regina Angliei a murit. Klaus Iohannis: Domnia Majestăţii Sale a modelat istoria modernă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si