Close sidebar
Close sidebar

Mesajul emoționant al Papei Francisc de Crăciun

Papa Francisc a transmis mesajul tradițional de Crăciun credincioșilor catolici și nu numai. Suveranul pontif a îndemnat la solidaritate între popoarele lumii pentru a putea trece cu bine peste pandemia de coronavirus. Papa Francisc a vorbit despre „nevoia de fraternitate” între toate ţările lumii, îndemnându-le să împartă între ele vaccinurile împotriva coronavirusului, deoarece „zidurile naţionalismului” nu reprezintă o soluţie pentru a stopa o pandemie care nu ţine cont de graniţe.

Alina Raducu,

Mesajul emoționant al Papei Francisc de Crăciun

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pandemia de coronavirus şi efectele ei sociale şi economice au dominat mesajul său de vineri, în care suveranul pontif a transmis un îndemn la unitate globală şi la ajutorarea ţărilor care sunt afectate de conflicte militare şi de crize umanitare.

„În acest moment istoric, marcat de criza ecologică şi de grave dezechilibre economice şi sociale agravate de pandemia de coronavirus, avem nevoie mai mult ca oricând de fraternitate”, a afirmat papa Francisc.

Papa Francisc a vosbit în discursul său despre solidaritate pe timp de pandemie

Acest apel la solidaritate se aplică „în special faţă de persoanele cele mai fragile, bolnave şi toate cele care, în această perioadă, au rămas fără locuri de muncă sau se află în situaţii precare din cauza consecinţelor economice ale pandemiei,

precum şi faţă de femei, care, în timpul acestor luni de izolare, au suferit din cauza violenţelor domestice”.

Idealul unei fraternităţi globale în faţa inegalităţilor socio-economice, adeseori în opoziţie cu „dogma neo-liberală”, reprezintă una dintre temele principale promovate de liderul de la Vatican în pontificatul său de aproape opt ani. Acelaşi ideal a devenit deosebit de prezent în discursurile sale susţinute după declanşarea pandemiei de COVID-19, fiind evidenţiat şi prin publicarea în luna octombrie a unei lungi pledoarii în acest sens, în enciclica „Fratelli tutti”.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Vineri, afirmând că sănătatea este o chestiune internaţională, liderul de la Vatican a criticat sintagma „naţionalism al vaccinurilor”, care, conform temerilor exprimate de reprezentanţii ONU, ar putea să agraveze pandemia de coronavirus dacă ţările sărace vor fi ultimele state care vor primi vaccinuri anti-COVID-19.

Citeste si: Sfântul Ștefan 2020. Cele mai frumoase mesaje pentru sărbătoriți

Mesajul Suveranului Pontif adresat credincioșilor

Fie ca Fiului Domnului să reînnoiască în politicieni şi în liderii de guverne acel spirit al cooperării internaţionale, începând cu îngrijirile medicale, pentru a ne asigura că toţi oamenii vor avea acces la vaccinuri şi tratament. În faţa unei provocări care nu cunoaşte graniţe, nu putem să ridicăm ziduri. Suntem cu toţii în aceeaşi barcă”, a mai spus papa Francisc. Papa Francisc s-a referit în discursul său de vineri şi la dificilele reuniuni în familie, profitând de această ocazie pentru a sublinia importanţa lor.

„Gândurile mele se îndreaptă acum către familii: către cele care astăzi nu pot să se reunească, dar şi pentru cele care sunt obligate să rămână în locuinţele lor. Fie ca acest Crăciun să devină pentru noi toţi ocazia de a redescoperi familia ca leagăn al vieţii şi al credinţei; un loc al iubirii primitoare, al dialogului, al iertării, al solidarităţii fraterne şi al bucuriei împărtăşite, o sursă de pace pentru toată omenirea”, a mai adăugat suveranul pontif, care şi-a încheiat discursul de vineri de Crăciun.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Adevărul dureros al morții artistului Liam Payne. Ce au descoperit autoritățile- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citeste si: Patriarhul Daniel: "Să oferim celor din jurul nostru ca daruri un cuvânt bun şi o faptă bună"

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI