Cadrele medicale au fost solicitate sa intervina sambata, pe plaja Modern din Constanta, unde un barbat fusese scos in stare grava din apa. Martorii spun ca el se aventurase in larg, trecuse dincolo de geamandura, cand a inceput sa dea din maini si sa ceara ajutorul deoarece nu mai putea ajunge la mal. Salvamarii au reusit sa-l scoata la mal, dar starea sa era grava. Cadrele medicale au inceput manevrele de resuscitare, dar in ciuda eforturilor depuse barbatul a fost declarat decedat.

„Mircea Tuglea a plecat la ceruri astazi, sub ochii mei, fara sa-si ia ramas bun. Dupa ce a fost adus din mare, mainile lui iubite, cu cele mai albe, mai minunate si mai lungi degete, care creau lumi pe tastatura, erau inghetate. Dar acum cand scriu il simt in spatele meu (m-a certat ca am scris initial fara diacritice si mi-a scos o litera in plus dintr-un cuvant si mi-a mai spus ca sunt putin incoerenta, stiu, el scria cu atata usurinta, era un povestas).

In ultima zi a vietii lui pe pamant a scris, e ceea ce i-a placut cel mai mult. I-a trimis redactorei de la Polirom, editura la care ii va aparea romanul "Grazia" varianta finala, "fara modificari consistente, doar cu corectarea unor repetitii deranjante", si-a actualizat cu atentie prezentarea de autor de la inceputul cartii, coperta era gata de ieri, contractul semnat de acum cateva saptamani.  

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Emotiile lui mi-au parut cumva cele ale asteptarii unui copil, de altfel, pe coperta pe care si-a dorit-o, apare chipul unei fetite.

Ultimul lui mesaj a fost: "A, si chestia cu care se incheie textul: "[de la inceput]" este doar pentru orientarea lecturii dvs.- nu va aparea in carte." De la inceput voi citi si eu romanul lui, desi l-am tot citit pe masura ce era scris, prin unele intamplari am trecut impreuna primavara aceasta (povestea cu casa bantuita din Iasi), cele trei luni pe care le-am trait intr-un palat din secolul cincisprezece in Florenta, calatoria la Vienezia (adica Viena si Venezia, asa le-am numit noi intr-un textulet). 

Pe plaja mi-a spus ca titlul tezei de doctorat a Rosei, personajul pe care il intruchipam noi doi in carte, s-a modificat, dar nu a vrut sa-mi spuna cum, ramane sa citesc singura si sa aflu un raspuns si poate voi face candva si doctoratul pentru care m-a sustinut cu aceeasi generozitate si incredere cu care a format atatia oameni. Viata mea a fost un miracol timp de 19 ani alaturi de el, m-am simtit in fiecare zi "mireasa lui mieroasa", cum imi spunea si l-am iubit din toata inima, fiindca nu puteai sa nu-l iubesti",  este o parte din mesajul postat de sotia indurerata pe pagina de socializare.

Cititi mai mult pe adevarul.ro
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si