Close sidebar
Close sidebar

Mesajul impresionant al unui medic: Iarta-ma, pacient roman! Ne gandim la greva, ca sa te putem trata si de aici inainte!

"Iarta-ma, pacient roman! Ne gandim la greva, ca sa te putem trata si de aici inainte!", este mesajul sfasietor al unui medic de la Spitalul Universitar din Capitala. Revoltat de situaţia in care se afla sistemul sanitar, doctorul susţine, intr-un mesaj impresionant publicat pe Facebook, ca promisiunile guvernului nu sunt altceva decat o serie de vorbe goale.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Florin Chirculescu de la Spitalul Universitar anunţa in mesajul ca doctorii unitaţii medicale se gandesc sa intre in greva, satui de problemele tot mai mari cu care se confrunta sistemul sanitar.

"Daca ai fi transportator, ai bloca, tu si colegii tai, Piaţa Victoriei, pentru reforma sanataţii romanesti? Te intreb pentru ca stiu ca ţi-e sila de ce paţesti in spitale. Daca ai fi ceferist, ai bloca trenurile pentru reforma sanataţii? Daca ai fi politician, ai face o greva parlamentara, pentru reforma sanataţii? Te intreb pentru ca stiu ca ţi-e sila de telefoanele pe care le dai ca sa fii examinat peste rand, tu, rudele tale, prietenii tai. Orice ai fi tu, pacient roman, ai face o greva in contul medicilor, al asistenţilor, si al celorlalţi angajaţi din sanatate? Te intreb pentru ca spitalele sunt in prag de faliment, pentru ca ai fost minţit ca va urma o reforma si ca personalul sanitar va ramane in ţara, ca vei avea UNDE sa fii tratat si ca va avea CINE sa te trateze.

Sistemul e in colaps, iar promisiunile guvernului sunt vorbe goale", isi incepe medicul mesajul transmis pe Internet.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Florin Chirculescu susţine ca angajaţii din sistem vor sa fie platiţi corect.
"si noi avem familii, si noi avem mandrie profesionala si, mai presus de orice, vrem sa avem grija de tine- dar vrem sa fim platiţi corect si nu vrem sa ne platesti tu in felul ACELA, fiindca nu e cinstit, nu e normal, nu e moral. E ceasul al doisprezecelea, iar noi, cei din sistemul de sanatate, nu mai avem de ales: daca guvernul nu-si ţine promisiunile, daca guvernul nu vede dezastrul, si daca nici tu nu ne ajuţi, pacient roman, maine n-o sa mai

avem CUM sa te tratam. Iarta-ma, pacient roman, dar simt ca n-avem incotro: sa stii ca incepem sa ne gandim la greva- nu de alta, dar vrem sa te putem trata si de aici inainte", a mai scris doctorul.

Medicii din Capitala se plang ca lucreaza in medie 43 de ore pe saptamana si consulta 20 de pacienţi intr-o zi. Mai bine de un sfert dintre ei au doua locuri de munca, iar alţii cate trei sau chiar patru joburi in spitale diferite.


 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI