In articol:
- România marchează 15 ani de la momentul aderării în Uniunea Europeană
- „Pacea mondială nu poate fi asigurată fără a face eforturi creatoare"
”Ziua Europei ne găseşte anul acesta într-un context complet redefinit. După provocarea majoră a pandemiei de COVID-19, trăim în aceste zile realitatea războiului la graniţele Uniunii Europene, care a generat cea mai mare criză umanitară din Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial.
Potrivit șefului de stat, principala constanta a Europei a fost garanția de a atinge un nivel de prosperitate.
România marchează 15 ani de la momentul aderării în Uniunea Europeană
”În 2022, marcăm 15 ani de la momentul istoric al aderării României la Uniunea Europeană, opţiune asumată şi susţinută la nivelul întregii societăţi. Beneficiile acestei alegeri sunt palpabile astăzi pentru progresul naţiunii noastre pe termen lung, statutul de stat membru al UE oferind cadrul unui parcurs ireversibil de progres democratic, de dezvoltare economică şi socială, de solidaritate şi angajament activ la
Citeste si: Rusia a simulat tiruri de rachete cu capacitate nucleară
„Pacea mondială nu poate fi asigurată fără a face eforturi creatoare"
”Astăzi, consecvenţi spiritului şi modelului democratic european, suntem datori să dovedim aceeaşi conştiinţă vizionară pe care au avut-o personalităţile fondatoare ale Uniunii. Cuvintele lui Robert Schuman răsună acum mai vii ca oricând: „Pacea mondială nu poate fi asigurată fără a face eforturi creatoare proporţionale cu pericolele care o ameninţă”. Pentru a ne ridica la înălţimea misiunii noastre, este necesară o adaptare rapidă, o regândire a modului în care punem în slujba obiectivelor noastre resursele de care dispunem şi o ajustare a priorităţilor de acţiune la marile provocări contemporane”, mai spune preşedintele.
Citeste si: România este de acord cu interzicerea importului de petrol rusesc. Mesajul președintelui Iohannis