Volodimir Zelenski încearcă să pună presiune pe liderul de la Moscova, Vladimir Putin, prin intermediul unor șefi de stat precum preşedintele american Joe Biden şi liderul chinez Xi Jinping.

Citește și: VIDEO- Volodimir Zelenski, vizită în orașul Herson, recucerit de la ruși (VIDEO)

"Sunt convins că acum este momentul în care războiul distructiv al Rusiei trebuie şi poate fi oprit.

Aceasta va salva mii de vieţi", a declarat Zelenski marţi, prin intermediul unei adrese video, la summitul G20 de la Bali.

Președintele Ucrainei a omis în mod intenționat Rusia în discursul ținut în cadrul summit-ului G20.

Zelenski s-a adresat "grupului G19". Ce condiții pune pentru pacea cu Rusia

"Nu poate exista nicio scuză pentru şantajul nuclear", a adăugat el, mulţumind în mod special "G19"- şi excluzând Rusia- pentru că "a făcut acest lucru clar".

Preşedintele rus Vladimir Putin nu participă la summit, dar în schimb ministrul său de externe, Serghei Lavrov, se află acolo.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citește și: Întâlnire de gradul zero între președintele SUA, Joe Biden, și liderul chinez Xi Jinping

summit g20

Imagini de la summit-ul G20

[Sursa foto: Twitter]

Zelenski a pus o serie de condiții necesare pentru a pune capăt războiului din Ucraina.

El a spus că Rusia trebuie să reafirme integritatea teritorială a Ucrainei, să-și retragă trupele de pe teritoriul ucrainean și să plătească despăgubiri pentru daunele cauzate în cele 8 luni și jumătate de război.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni seară că Rusia a distrus "toată infrastructura crucială" din oraşul Herson recucerit săptămâna trecută.

Zelenski: A început "sfârşitului războiului"

În timpul vizitei la Herson, preşedintele Zelenski a declarat că eliberarea oraşului este "începutul sfârşitului războiului".

"Înaintea iernii, ocupanţii ruşi au distrus absolut toată infrastructura crucială", a spus preşedintele Zelenski în discursul său zilnic, după ce a vizitat luni oraşul Herson."Absolut toate facilităţile importante din oraş şi regiune sunt distruse", a adăugat el.

Citește și: Mesaj pentru Rusia înainte de summit-ul G20. "Încetarea războiului din Ucraina ar salva economia globală"

"Nu există electricitate, nici comunicare, nici internet, nici televiziune" în Herson, a continuat preşedintele ucrainean, declarând că "ocupanţii au distrus totul în mod intenţionat"."Asta înseamnă steagul Rusiei- devastare totală", a adăugat şeful statului, care a promis revenirea la o viaţa normală.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si