Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Pr.Vasile Banescu a declarat ca episcopul este cel din filmul cu caracter intimcare a ajuns in mediul online. Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei s-a intrunit de urgenta pentru a analiza situatia.

La inceput, reprezentanti ai Mitropoliei au delcarat ca nu sunt de acord cu concluziile Patriarhiei si a parut o fronda pe fata impotriva Preafericitului Patriarh Daniel. Mitropolia Moldovei si Bucovinei a emis un comunicat de presa, iar cel care isi sustine nevinovatia si afirma ca materialul video este trucat este chiar Episcopul Corneliu al Husilor si NU si Mitropolitul locului,

iPS Teofan.

Mitropolia spune ca o decizie in acest caz este numai de competenta Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane al carui membru este Episcopul de Husi.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

„Referitor la pozitia membrilor Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei (MMB) in cazul Episcopului Corneliu al Husilor, Biroul de presa al Arhiepiscopiei Iasilor face urmatoarele precizari:
Comunicatul de presa al Arhiepiscopiei Iasilor cu privire la cazul Episcopului Husilor, care a fost analizat in cadrul Sinodului mitropolitan al MMB, a fost postat in dupa-amiaza zilei de 14 iulie pe site-ul MMB.

in declaratia telefonica a purtatorului de cuvant Pr.

Marian Timofte  acordata la solicitarea site-ului AGERPRES si in comunicatul amintit mai sus este clar precizat faptul ca nu Mitropolitul Teofan, ci Episcopul Corneliu sustine ca acuzatiile ,,nu au suport real si sunt false”.

Nici inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Teofan, nici membrii Sinodului mitropolitan al MMB nu s-au exprimat cu privire la vinovatia sau nevinovatia Preasfintitului Episcop Corneliu, intrucat o asemenea pozitie nu poate fi formulata decat in urma unei anchete care presupune verificarea mai multor elemente, precum si rezultatul unei expertize tehnice a inregistrarilor prezentate in spatiul public.”

informeaza comunicatul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si