Preşedintele chinez Xi Jinping a declarat joi într-o convorbire telefonică purtată cu omologul său rus Vladimir Putin că ţările lor trebuie să se opună "ingerinţelor" străine, potrivit postului televiziunii publice de la Beijing, CCTV.

Citește și: Jurnalistul american, Tucker Carlson, a făcut anunțul! Când va fi difuzat interviul cu Vladimir Putin

În cadrul acestei convorbiri telefonice, Xi Jinping şi Vladimir Putin şi-au "exprimat opoziţia faţă de politica americană de amestec în afacerile interne ale altor state", a indicat consilierul diplomatic al Kremlinului, Iuri Uşakov.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Liderii celor două ţări înţeleg bine că SUA pun în aplicare o politică de dublă descurajare, a Rusiei şi Chinei, a adăugat el.

Sancţionată de Occident pentru ofensiva sa împotriva Ucrainei, Rusia încearcă să-şi consolideze legăturile, şi aşa foarte strânse, cu China.

Acord între China și Rusia pe probleme de politică externă

"Cele două părţi trebuie să lucreze în strânsă colaborare din punct de vedere strategic", i-a transmis Xi Jinping preşedintelui rus Vladimir Putin, potrivit unei relatări a televiziunii publice de la Beijing.

China şi Rusia trebuie să-şi "apere suveranitatea, securitatea şi interesele de dezvoltare ale ţărilor lor şi să se opune cu hotărâre ingerinţelor din partea forţelor străine în afacerile lor interne", a afirmat şeful statului chinez.

În mod oficial, convorbirea telefonică dintre liderii chinez şi rus a avut drept scop un schimb de urări cu ocazia Anului Dragonului în China, care începe sâmbătă.

China şi Rusia denunţă cu regularitate ingerinţele cărora spun că le sunt victime din partea ţărilor occidentale, în special în problema Taiwanului, a minorităţii musulmane chineze a uigurilor sau în problema Ucrainei, notează Agerpres.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si