Premierul Marcel Ciolacu are un îndemn pentru toți șoferii români, cu prilejul Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Accidentelor de Circulaţie.
Mesajul transmis de Marcel Ciolacu
Sfatul acestuia este de a nu se urca la volan în cazul în care au băut sau au consumat droguri: „Promovând mesajele Legii Anastasia, vom reuşi să salvăm vieţile celor dragi”.
Citește și: Toți șoferii trebuie să știe acest lucru. Un sistem de detectare a distragerii atenției șoferului îi va opri pe aceștia să se uite în telefon
"Susțin tema din acest an a Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Accidentelor de Circulaţie, aceea de a ne implica fiecare dintre noi, în calitate de autorități sau de participanți la trafic, într-un efort comun prin care să prevenim pierderea de vieți pe șosele.
Avem obligația de a face acest lucru pentru copiii, tinerii, femeile și bărbații victime ale tragediilor circulației rutiere!
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Pălăria Melaniei, pantaloni scurţi şi lenjerie: obiectele vestimentare cele mai comentate la învestitura lui Trump. „Aproape a zburat”- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Avem datoria nu doar de a face legi mai aspre, dar mai ales de a preveni astfel de tragedii”, scrie, pe Facebook, Marcel Ciolacu.
De asemenea, Marcel Ciolacu reamintește faptul că luni va avea loc o dezbatere referitoare la" Legea Anastasia. Drumul către viață”.
"Împreună, stat, mediu privat, ONG-uri, cetățeni, promovând mesajele Legii Anastasia, vom reuși să salvăm viețile celor dragi!
Nu te urca la volan dacă ai băut sau dacă ai consumat droguri! Alege viața”, a declarat Marcel Ciolacu.
Data de 19 noiembrie, Ziua Mondială de Comemorare a Victimelor Accidentelor de Circulaţie
Potrivit ONU, ziua de 19 noiembrie a fost stabilită drept Ziua Mondială de Comemorare a Victimelor Accidentelor de Circulaţie.
Traumatismele care se produc în timpul unui accident rutier constituie o cauză principală a deceselor, dar și a invalidităților la nivel global.
În acest caz este vorba de aproximativ 1, 3 milioane de oameni decedați, și alții până la 50 de milioane persoane rănite în fiecare an.
Citește și: Motivul pentru care doi șoferi nu au oprit pentru a o ajuta pe tânăra accidentată de un alt șofer și lăsată întinsă pe asfalt minute bune, în Sectorul 6 din București
Mai mult decât atât, 50% dintre toate decesele produse de traficul rutier apar în rândul utilizatorilor vulnerabili ai drumului: pietoni, biciclişti şi motociclişti, potrivit Newsweek.ro