O poveste halucinantă arată realitatea crudă a războiului provocat de Rusia în Ucraina. Un tânăr de doar 16 ani i-a trimis un mesaj vocal de 30 de secunde soldatului rus care i-a ucis tatăl, la un an distanță de la tragedie.

Băiatul a făcut rost de numărul de telefon și și-a făcut curaj să-l contacteze pe cel care i-a ucis tatăl cu sânge rece. Tatăl adolescentului a fost ucis la Bucha.

„Erai acolo. Mi-ai ucis tatăl în fața ochilor mei”

Adolescentul de 16 ani și-a promis că va rămâne calm pe durata transmiterii mesajului, însă nu a putut. Emoțiile l-au cuprins.

Citește și: Președintele Ucrainei, reacție neașteptată în fața jurnaliștilor. Zelenski l-a comparat pe Putin cu Hitler

„Salut animalule, îți amintești de mine? Sunt Yura, am fost în Bucha în fața primăriei acum un an. Erai acolo. Mi-ai ucis tatăl în fața ochilor mei. Apoi m-ai împușcat. Dar, surpriză... sunt în viață! Sunt în viață și tu și animalele ca tine veți merge la închisoare!" a fost mesajul băiatului, lăsat orfan de un soldat rus.

Adolescentul a povestit în detaliu ziua în care tatăl său avea să nu mai fie pe Pământ. Tânărul a fost și el împușcat și a supraviețuit miraculos, dar, din păcate, tatăl său a murit fulgerător.

„Eu și tatăl meu am mers cu bicicleta la primărie să luăm mâncare și apă, pentru că era acolo ajutor umanitar. Eu purtam o jachetă și un hanorac. La un moment dat a venit la noi un soldat rus și ne-a ordonat să ne oprim. Am coborât de pe bicicletă, am ridicat mâinile și ne-a întrebat unde mergem. I-am spus. Două focuri de armă și l-am văzut căzând pe tatăl meu.

Apoi o a treia lovitură, de data aceasta către mine.

Am simțit că îmi arde brațul stâng, am căzut. Când eram la pământ, l-am întrebat pe soldat dacă pot să mă duc la tatăl meu și apoi m-a împușcat din nou, tot în braț. Și după încă două lovituri. M-a lovit în nas cu o piatră de pe asfalt”,  a povestit tânărul.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Rusia pregătește o ofensivă majoră în Harkov. Ucrainenii spun că Vladimir Putin a trimis noi forțe în regiunile din estul țării

Tânărul își amintește fiecare detaliu legat de ziua în care tragedia s-a petrecut.

Băiatul își amintește fiecare detaliu dureros cu privire la ziua tragediei. El încă vizualizează rănile lăsate de armă pe antebraț.

Carnea era... pe dinăuntru în afară... înăuntru era afară, afară era înăuntru. Ultima lovitură, a șaptea, a fost din nou pe corpul tatălui meu. Mi-am întors capul la dreapta și am văzut picurătura roșie a sângelui lui curgând spre mine, încet. Eram la o jumătate de metru distanță și sângele lui mi-a udat mâna”, a povestit Yura, potrivit LaRepubblica.

Răspunsul halucinant al soldatului rus

Soldatul rus a fost convins că și băiatul a murit, văzând sângele de pe hainele lui. În realitate, el a supraviețuit miraculos.

Când s-a îndepărtat, m-am ridicat și am fugit. Acasa mi-am scos hanoracul si mi-am dat seama ca am o gaura de glonț în mână”,  a mai povestit Yura.

De îndată ce a ieșit din spitalul unde medicii i-au salvat brațul, adolescentul a contactat anchetatorii care lucrează la identificarea agresorilor din Bucha. În biroul SBU, în timp ce se uita prin fotografiile soldaților ruși responsabili de atacurile sângeroase și care au ocupat orașul la 37 km nord-vest de Kiev timp de aproximativ o lună, tânărul a putut privi din nou ochii celui care i-a „răpit” tatăl pentru totdeauna.

El purta  mască, dar i-am recunoscut imediat ochii și nasul”,  a spus băiatul.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- O fetiță de doar 7 ani, cu un picior amputat în urma unui atac al rușilor în Odesa, a câștigat aurul la un concurs de gimnastică. Povestea tragică a micuței

În formularul SBU erau trecute numele, prenumele și numărul unității de care soldații aparțineau. La scurt timp, fratele mai mare al lui Yura a început să-l caute pe soldatul rus pe internet. I-a găsit contul de socializare și chiar numărul de telefon. După ce i-a trimis mesajul sfâșietor, soldatul rus a răspuns.

Băieți, sunt foarte ocupat acum, mi-au dat o altă sarcină. Nu face prostia de a mă suna, că mă voi întoarce cândva la Kiev. În rest, amintiți-vă un lucru: sunteți doar victimele unui sistem”, a fost răspunsul soldatului rus.

Acum, adolescentul de 16 ani își dorește doar să se facă dreptate, pentru că nu își va mai vedea tatăl niciodată.

„Mi-aș dori să simtă durerea și suferința pe care le-am simțit eu. Mă întrebi ce este dreptatea? Să-l văd pe acel om în închisoare mai devreme sau mai târziu",  a mai spus băiatul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si