Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Mesele bogate, un mare risc pentru sănătate

Sărbătoarea Paștelui aduce în viețile noastre nu doar minunea Învierii, dar și momente frumoase petrecute în jurul mesei, alături de cei dragi. Însă bucatele tradiționale pot fi o problemă pentru pofticioșii care se "avântă" în ele. Pancreasul și sistemul digestiv sunt cele mai expuse din punct de vedere al afecțiunilor.

Redactia Stirile Kanal D,

Mesele bogate, un mare risc pentru sănătate

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Finalul postului Paștelui, cel mai aspru post al anului, vine cu provocări nenumărate pentru credincioși. Mesele îmbelșugate sunt o delectare pentru papilele gustative, dar reprezintă și un risc mare pentru sănătatea organismului. Pancreasul și sistemul digestiv sunt cele mai expuse din punct de vedere al afecțiunilor.

Citește și: VIDEO- Cum să aranjăm cu bani puțini masa de Paște

Preparatele de Paşte pot dăuna sănătăţii când sunt consumate în exces

Dr. Ovidiu Peneș: ”Atunci când ieșim din post sau când începem să avem sărbători mâncăm treptat, să introducem alimentele nu toate deodată, ci mese mai mici, pauză, introducem câteva alimente, altă pauză.”

Simptomele sunt dintre cele mai banale, astfel încât adeseori există riscul să nu fie băgate în seamă de la început.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Dr. Ovidiu Peneș: ”Începi să te balonezi, începi să nu mai tolerezi alimentele, ușoară stare de greață, dureri de cap, bila cum îi spunem în popor se contractă până la semne foarte alarmante.”

Disconfortul gastric se accentuează cu fiecare moment în care simptomele sunt lăsate netratate. Tocmai din acest motiv, prevenția este cel mai bun tratament.

Dr. Ovidiu Peneș: ”Ajutați cu anumite enzime digestive pentru cei care medicul a prescris acest lucru.

Dacă știți că aveți probleme cu vezica biliară sau cu pancreasul, evitați alcoolul.”  

Dacă știti că sistemul digestiv este mai sensibil, încercați să evitați preparatele grele și grase, în special, înjumătățiți porțiile de la masă.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI