Pe andi l-am întâlnit la studioul de înregistrări. Creează muzică, la fel ca părinții săi.
Andi Horjea, muzician: „M-am născut într-o familie de muzicieni și artiști, pentru că vărul meu este actor. Deși ai mei nu au vrut neapărat să fac muzică, totuși, mi-am ales singur acest drum. Ai mei nu mi-au zis fă muzică sau nu face, mi-au spus fă doar ce simți, dar eu văzând în casă doar muzică am dormit cu capul pe scene, cu capul lângă boxe, lângă artiști, și atunci era inevitabil să nu fac muzică.”
Datele arată că meseriile care se moștenesc cel mai des sunt: medic, avocat și instalator
Talentul său e nativ, nu a făcut nici liceul și nici facultatea de muzică. Dar viața l-a dus pe calea asta aproape fără ca el să aibă vreun control. Studiile arată că această situație e mai comună decât am crede. Fiica unei asistente medicale are de aproape 4 ori mai multe șanse să lucreze în spital decât să aleagă o altă meserie.
Tiparul se repetă și pentru medici, avocați, instalatori sau artiști. De ce?
Citește și: VIDEO- Concurs pentru studenții din Iași. Cei care vor câștiga vor primi cazare gratuită pentru un an întreg
„Cred că talentul contează, dar mai mult munca. E vorba de relații și de cunoștințele pe care tu ți le atribui.”
Cam așa spun și studiile.
Un copil va merge pe drumul părinților din 2 motive: înclinația nativă către domeniu, dar și experiența părintelui. El a mers pe același drum și a deschis deja câteva uși.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Ana Popa, psiholog: „ Noi când suntem copiii suntem ca un burete. Absorbim toate informațiile din mediul nostru și pare destul de logic, pentru că părintele are informația asta. Este mai la îndemână pentru părinte să își învețe copilul despre ceea ce face, despre ceea ce știe.”
„Ce meserie au părinții tăi? Tatăl meu este avocat. Te-ai gândit vreodată să urmezi meseria părinților tăi? Da, sincer mă pasionează avocatura și aș vrea să încerc, să văd cum e.”
Totuși, și alți factori contează, cum ar fi banii.
„Chiar nu vrea să mă fac profesori sau ce e tatăl meu, pentru că nu se merită în zilele de astăzi, nu se plătește deloc bine.”
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
„Tatăl meu este instructor auto și distribuitor la o firmă de pâine dimineața, iar mama mea lucrează la o firmă din asta mare.
Te-ai gândit vreodată să urmezi meseria părinților tăi? Nu neapărat, nu am cantitatea necesară să fie instructor auto și nici să lucrez într-un supermarket.”
Datele arată că meseriile care se moștenesc cel mai rar sunt cele de casier, manager în corporație și preot.