Pe andi l-am întâlnit la studioul de înregistrări. Creează muzică, la fel ca părinții săi.

Andi Horjea, muzician: „M-am născut într-o familie de muzicieni și artiști, pentru că vărul meu este actor. Deși ai mei nu au vrut neapărat să fac muzică, totuși, mi-am ales singur acest drum. Ai mei nu mi-au zis fă muzică sau nu face, mi-au spus fă doar ce simți, dar eu văzând în casă doar muzică am dormit cu capul pe scene, cu capul lângă boxe, lângă artiști, și atunci era inevitabil să nu fac muzică.”

Datele arată că meseriile care se moștenesc cel mai des sunt: medic, avocat și instalator

Talentul său e nativ, nu a făcut nici liceul și nici facultatea de muzică. Dar viața l-a dus pe calea asta aproape fără ca el să aibă vreun control. Studiile arată că această situație e mai comună decât am crede. Fiica unei asistente medicale are de aproape 4 ori mai multe șanse să lucreze în spital decât să aleagă o altă meserie. Tiparul se repetă și pentru medici, avocați, instalatori sau artiști. De ce?

Citește și: VIDEO- Concurs pentru studenții din Iași. Cei care vor câștiga vor primi cazare gratuită pentru un an întreg

„Cred că talentul contează, dar mai mult munca. E vorba de relații și de cunoștințele pe care tu ți le atribui.”

Cam așa spun și studiile.

Un copil va merge pe drumul părinților din 2 motive: înclinația nativă către domeniu, dar și experiența părintelui. El a mers pe același drum și a deschis deja câteva uși.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Ana Popa, psiholog: Noi când suntem copiii suntem ca un burete. Absorbim toate informațiile din mediul nostru și pare destul de logic, pentru că părintele are informația asta. Este mai la îndemână pentru părinte să își învețe copilul despre ceea ce face, despre ceea ce știe.”

„Ce meserie au părinții tăi? Tatăl meu este avocat. Te-ai gândit vreodată să urmezi meseria părinților tăi? Da, sincer mă pasionează avocatura și aș vrea să încerc, să văd cum e.”

Totuși, și alți factori contează, cum ar fi banii.

„Chiar nu vrea să mă fac profesori sau ce e tatăl meu, pentru că nu se merită în zilele de astăzi, nu se plătește deloc bine.”

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

„Tatăl meu este instructor auto și distribuitor la o firmă de pâine dimineața, iar mama mea lucrează la o firmă din asta mare. Te-ai gândit vreodată să urmezi meseria părinților tăi? Nu neapărat, nu am cantitatea necesară să fie instructor auto și nici să lucrez într-un supermarket.”

Datele arată că meseriile care se moștenesc cel mai rar sunt cele de casier, manager în corporație și preot.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si