Cod roșu de furtună

„Se vor semnala averse ce vor cumula 50 l/mp- in zona, s-au acumulat in ultima ora 40- 50 l/mp, frecvente descarcari electrice, grindina si vijelie", gtransmite Administratia Nationala de Meteorologie.

De asemenea, In Mehedinti si Gorj, sunt in vigiare avertizari Cod Galben de ploi si vijelii, iar pentru Covasna, Maramures si Harghita, au fost emise coduri portocalii de ploi torentiale si grindina.

Cod portocaliu de viituri

Conform prognozei de specialitate, până la ora 22:00, se vor înregistra torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri rapide de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie, pe râurile din bazinele hidrografice: Suceava- bazin superior, Suha- afluent al râului Moldova (judeţul Suceava) şi Tarcău- afluent al râului Bistriţa (judeţul Neamţ).

De asemenea, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinele hidrografice: Suceava- bazin amonte S.H. Brodina, Putna- bazin superior şi Suha- bazin superior.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: Un nou val de furtuni lovește jumătate din țară. COD galben de la meteorologi

Cod galben în jumătate de țară

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis, luni dimineața, un nou COD galben de averse cu caracter torențial, vijelii și chiar grindină.

Meteorologii de la ANM au emis un nou cod galben, valabil pentru  jumătatea de vest a țării. Intervalul de valabilitate: 27 iulie, ora 10:00 – 27 iulie, ora 23:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată. 

În Maramureș, Transilvania, Crișana și local în Banat, Moldova și Muntenia, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului,  vijelii și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp, transmit cei de la ANM.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si