Un nou anunț vine ANM: sunt așteptate ninsori în mai multe județe din țară. Meteorologii au emis o avertizare de ninsori și vreme rea.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ninsori și vreme rea pentru România! 

Ninge în România. Avertizare ANM

Meteorologii au anunțat că în regiunile montane, aflate la peste 1700 de metri altitudine, sunt așteptate ninsori.

Potrivit meteorologilor, stratul de zăpadă se va depune considerabil. De asemenea, la munte va fi și viscol.

În Banat, sudul Crișanei și Carpații Meridionali vântul va fi intensificat, cu viteze în general de 55...65 km/h. Izolat, pe creste, există probabilitatea de rafale care vor depăși 80...90 km/h.

De asemenea, în Munții Banatului și în Carpații Meridionali se vor înregistra precipitații semnificative. Cantitățile de apă care se vor acumula vor atinge pragul de 20...25 l/mp, iar izolat vor trece de peste 30 l/mp.  

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Codul galben de ninsori și vreme rea este valabil de astăzi, începând cu ora 10:00, până mâine, 12 martie 2024, ora 05:00.

Citește și: VIDEO- Primăvară atipică în Turcia. Ploile toranțiale au distrus mai multe cartiere, iar Antalya a fost lovită de tornade

termometru

Ce zone sunt afectate de vreme rea?

[Sursa foto: istockphotos]

Prognoza meteo în luna martie

Cea de-a doua săptămână a lunii martie se pare că aduce o cantitate mare de precipitații.

În ciuda precipitațiilor abundente, temperatura din termometre va ajunge până la 19 grade Celsius în unele regiuni, în special în estul și sud-estul țării.

În cea de-a treia săptămână a lunii, temperaturile vor fi la fel de calde, peste media normală a temperaturii. Sunt așteptate și intensificări ale vântului.

Ultima săptămână a lunii martie se pare că va aduce temperaturi scăzute, dar care se păstrează peste media normală a perioadei, pe timpul zilei. Pe parcursul nopții în schimb, valoarea din termometre va indica valori negative, de până la -1 Celsius.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si