Șoferii din județele Covasna și Harghita sunt sfătuiți să conducă cu grijă în această dimineață, fiind emis un Cod galben de ceață densă și brumă. Ei sunt îndemnați să-și pregătească mașina pentru iarnă, după ce în unele zone montane au căzut primii fulgi de zăpadă.
Meteorologii au emis un Cod galben de ceață și brumă pentru județele Covasna și Harghita
Codul galben este valabil până la ora 10:00, în judeţul Covasna (la Întorsura Buzăului, Sita Buzăului şi Barcani) şi în judeţul Harghita (în zona depresionară) se va semnala ceaţă.
Vizibilitatea va scădea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.
Citeste si: Cod galben de ceaţă în zone din judeţele Cluj şi Harghita
Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.
Cum va fi vremea în Capitală
În București cerul va fi înnorat, însă probabilitatea de ploaie va fi redusă, iar vântul va sufla slab și moderat.
Citeste si: Vremea în luna noiembrie 2022: Prognoza meteo
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Temperatura va fi între 10 și 11 grade, iar maxima ajunge la 19.
La munte cantităţile de apă pot depăşi izolat 15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, iar temperatura se va situa în jurul normale pentru această perioadă. La Semenic și Păltiniș vor fi 11 grade, 12 la Sinaia, iar maxima de 14 grade se va înregistra la Predeal și Stâna de Vale.
Când vine zăpada în România
Meteorologii au anunțat că România va avea parte de o iarnă bândă cu temperaturi care vor depăși media ultimilor ani.
Ninsorile sunt așteptate din luna ianuarie, dar în unele zone montane deja s-au așternut primii fulgi de nea.
Citeste si: Fenomen rar suprins pe cer
„Ne așteptăm la un strat mai mic de zăpadă, în majoritatea țării, excepție făcând sud-vestul țării unde ne asteptam la valori normale.
Ne așteptăm ca temperaturile să fie peste medie la nivelul întregii țării, ușor mai ridicate, ceea ce favorizează formarea de precipitații sub formă lichidă”, a declarat cercetătorul științific George Gârbacea.