Temperaturile verii vor fi peste mediile climatologice lunare si vom avea o vara calduroasa in iulie si august. In luna septembrie, temperaturile vor fi apropiate de cele normale, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

Potrivit ANM, in luna iulie vor fi temperaturi mai ridicate decat cele normale, in deosebi in regiunile sudice ale tarii, sud-estice si vestice.

Conform masuratorilor specialistilor, media lunara multianuala pentru a doua luna de vara este de 20,2 grade Celsius.

In ce priveste precipitatiile lunii iulie, acestea vor fi sub mediile clomatologice in toate regiunile tarii, deficitul cel mai mare fiind asteptat in sud-est si sud.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Si in luna august vom avea temperaturi peste media valorilor normale, in cea mai mare parte a teritoriului, iar media multianuala a lunii a fost calculata la 19,7 grade Celsius. Luna august este si ea deficitara in ce priveste precipitatiile si se asteapta sa cada sub 64,7 l/mp.

Luna septembrie a anului 2018 va avea temperaturi apropiate de media multianuala, in nordul si centrul tarii, iar in restul regiunilor temperaturile vor fi mai ridicate. Media valorilor termice pentru luna august este de 14,8 grade Celsius.

Precipitatiile din prima luna de toamna vor fi apropiate de cele normale in regiunile nordice si centrale, dar mai scazute in rest, comparativ cu media multianuala stabilita la 55 l/mp.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si