Numărul de cazuri COVID-19 în Marea Britanie se accelerează. De la începutul epidemiei, experții au recomandat suplimente de vitamina D pentru a sprijini sistemul imunitar în lunile reci. Cu toate acestea, oamenii nu apelează la alimente, astfel încât experții cer autorităților să adauge vitamina D la ingredientele alimentelor de bază, cum ar fi pâinea și laptele.

Profesioniștii din domeniul sănătății din Marea Britanie au atras atenția asupra deficitului de vitamina D care afectează aproape jumătate din populația țării.

Din cauza lipsei luminii soarelui, care este principalul furnizor de vitamina D. din organism. Experții recomandă suplimentarea din septembrie până în martie.

Citeste si: Managerul Spitalului „Victor Babeș” din București Emilian Imbri, despre evoluția pandemiei în România

Importanța vitaminei D în organism 

Studiile au arătat că organismul uman este mai susceptibil la infecție din cauza lipsei de vitamina D. Săptămâna trecută, cercetătorii spanioli au ajuns la concluzia că într-un eșantion de 216 de participanți, 82% dintre pacienții cu coronavirus prezentau deficit de vitamina D.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Citeste si: Numărul cazurilor noi de COVID-19 din Europa s-a dublat în cinci săptămâni

În țări precum Finlanda, Suedia, Australia și Canada, este obișnuit să se introducă vitamine în alimentele de bază și alimentele accesibile. Cu toate acestea, în Marea Britanie, Ministerul Sănătății Publice a respins astfel de inițiative de mai bine de un deceniu.

Unele alimente precum cerealele și ciupercile sunt deja bogate în vitamina D.

Făina albă britanică este, de asemenea, bogată în complex de vitamina B. Un studiu din 2019 realizat de Universitatea din Birmingham a arătat că numărul persoanelor care suferă de această boală, de exemplu, dacă făina este bogată în complex de vitamina D, deficitul de vitamina D poate fi redus cu 25%.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si