Noua metodă de testare care prinde contur în Belgia se face pe baza analizelor salivei care vor arăta dacă persoana respectivă are sau nu virusul în organism. Proba de salivă poate fi recoltată dimineaţa, de fiecare cetățean, acasă. Mostra este trimisă, apoi, către analiză la un laborator specializat, iar seara vin şi rezultatele.
Aproximativ 30.000 de studenți şi cadre didactice de la Universitatea Liege din Belgia vor încerca procedura.

Ei vor colecta o astfel de probă o dată pe săptămâna, timp de patru luni, până la sfârşitul anului, notează Observator.tv.

Bilanț coronavirus, luni 17 august. România depășește pragul de 3.000 de decese

Bilanț coronavirus, luni 17 august. România depășește luni, 17 august un nou prag sumbru în evoluția COVID-19- pragul de 3000 de decese de la începutul pandemiei. 

Până luni,  3.029 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. Numărul deceselor din ultimele 24 de ore: 38 de români au murit din cauza noului coronavirus.

Citeste si: Scrisoarea lui Tavy Puștiu pentru soția sa îți va frânge inima. Ce moștenire i-a lăsat

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În intervalul 16.08.2020 (10:00) – 17.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 38 de decese (21 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bihor, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Hunedoara, Iași, Prahova, Suceava, Timiș, Tulcea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 la categoria 50-59 ani, 10 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 12 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 9 decese la categoria de peste 80 de ani.

36 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 2 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

Citeste si: ANAF scoate armele împotriva celor care au datorii la stat


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si