Metode simple si eficiente pentru a-ti securiza locuinta
Furtul din locuinte a ramas o problema reala a societatii, insa securizarea casei nu trebuie sa fie un proces costisitor sau de lunga durata. Sistemele de protectie complexe atrag atentie nedorita din partea hotilor, asa ca se recomanda crearea in mod subtil a unui perimetru sigur, care sa nu transmita faptul ca adaposteste lucruri de valoare. Iata cum poti imbunatati nivelul de protectie pe care casa ta il ofera, prin cateva metode simple si eficiente.
Poate cea mai utilizata metoda de intrare fortata intr-o locuinta, dar si cea mai evidenta, este usa de intrare. De aceea, ai nevoie ca usile casei tale sa fie rezistente, din materiale durabile, care sa descurajeze o posibila talharie. Cea mai buna alegere o constituie usi de aluminiu de la Reynaers, fabricate din materiale de inalta calitate si perfecte pentru orice tip de locuinta. Apartamentul tau de bloc va fi securizat la cote maxime, iar daca locuiesti la casa, nu-ti face griji pentru calea de acces dinspre terasa. Poti instala usi glisante din aluminiu, care iti vor oferi protectia de care ai nevoie.
Ferestrele, in special cele de la parter si primul etaj, sunt o tinta favorita a hotilor. Chiar daca ai grija sa incui usa atunci cand pleci de acasa, este foarte usor sa uiti de ferestre.
Mai ales in zilele frumoase, in care deschizi larg geamurile, ca sa aerisesti intreaga casa. Asigura-te ca:Intrucat o casa goala este o invitatie mult asteptata pentru spargatorii de locuinte, este indicat sa aplici unul din sfaturile de mai jos, atunci cand pleci de acasa.
Astfel vei reusi sa maschezi faptul ca nu e nimeni inauntru, diminuand sansele unei intrari prin efractie. Iata ce poti face:Atunci cand se creeaza o comunitate, oamenii au grija unii de ceilalti. Cunoaste-ti vecinii si leaga relatii bazate pe incredere si ajutor reciproc, iar acestia pot deveni aliatii in protejarea locuintei tale. Ei te pot ajuta cu:
In cazul in care raufacatorii reusesc, totusi, sa intre in casa, asigura-te ca obiectele cele mai de pret sunt protejate. Un seif poate securiza de la bijuterii si documente personale, la sume de bani si arme de foc. Este important sa alegi unul rezistent la foc, apa si socuri mecanice, dar si destul de greu incat hotii sa nu il poata ridica si pleca cu el.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Tine cont de aceste sfaturi si vei avea o locuinta mai sigura si mai putin vulnerabila. Constientizarea riscurilor de securitate existente si luarea masurilor potrivite impotriva acestora reprezintă cea mai buna modalitate de a-ti mentine casa in siguranta.