Furtul din locuinte a ramas o problema reala a societatii, insa securizarea casei nu trebuie sa fie un proces costisitor sau de lunga durata. Sistemele de protectie complexe atrag atentie nedorita din partea hotilor, asa ca se recomanda crearea in mod subtil a unui perimetru sigur, care sa nu transmita faptul ca adaposteste lucruri de valoare. Iata cum poti imbunatati nivelul de protectie pe care casa ta il ofera, prin cateva metode simple si eficiente.

Alege usile potrivite

Poate cea mai utilizata metoda de intrare fortata intr-o locuinta, dar si cea mai evidenta, este usa de intrare. De aceea, ai nevoie ca usile casei tale sa fie rezistente, din materiale durabile, care sa descurajeze o posibila talharie. Cea mai buna alegere o constituie usi de aluminiu de la Reynaers, fabricate din materiale de inalta calitate si perfecte pentru orice tip de locuinta. Apartamentul tau de bloc va fi securizat la cote maxime, iar daca locuiesti la casa, nu-ti face griji pentru calea de acces dinspre terasa. Poti instala usi glisante din aluminiu, care iti vor oferi protectia de care ai nevoie.

Acorda atentie geamurilor

Ferestrele, in special cele de la parter si primul etaj, sunt o tinta favorita a hotilor. Chiar daca ai grija sa incui usa atunci cand pleci de acasa, este foarte usor sa uiti de ferestre.

Mai ales in zilele frumoase, in care deschizi larg geamurile, ca sa aerisesti intreaga casa. Asigura-te ca:

  • Inchizi fiecare geam inainte sa iesi din casa;
  • Daca e nevoie sa lasi aerul sa intre intr-o anume incapere, pozitioneaza geamul in pozitia rabatata, care asigura o deschidere minima.

Semnalizeaza prezenta continua

Intrucat o casa goala este o invitatie mult asteptata pentru spargatorii de locuinte, este indicat sa aplici unul din sfaturile de mai jos, atunci cand pleci de acasa.

Astfel vei reusi sa maschezi faptul ca nu e nimeni inauntru, diminuand sansele unei intrari prin efractie. Iata ce poti face:

  • Lasa un aparat de radio pornit cu volumul peste mediu;
  • Aprinde lumina intr-una din camere (preferabil cu un bec LED, pentru un consum redus de energie)

Imprieteneste-te cu vecinii

Atunci cand se creeaza o comunitate, oamenii au grija unii de ceilalti. Cunoaste-ti vecinii si leaga relatii bazate pe incredere si ajutor reciproc, iar acestia pot deveni aliatii in protejarea locuintei tale. Ei te pot ajuta cu:

  • Golirea casutei postale, care indica lipsa locatarilor atunci cand devine prea plina;
  • Raportarea unei activitati suspicioase a unei/unor persoane straine.
  • Si bineinteles, nu uita sa le intorci favorul!

Instaleaza un seif

In cazul in care raufacatorii reusesc, totusi, sa intre in casa, asigura-te ca obiectele cele mai de pret sunt protejate. Un seif poate securiza de la bijuterii si documente personale, la sume de bani si arme de foc. Este important sa alegi unul rezistent la foc, apa si socuri mecanice, dar si destul de greu incat hotii sa nu il poata ridica si pleca cu el.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Tine cont de aceste sfaturi si vei avea o locuinta mai sigura si mai putin vulnerabila. Constientizarea riscurilor de securitate existente si luarea masurilor potrivite impotriva acestora reprezintă cea mai buna modalitate de a-ti mentine casa in siguranta.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si