Metroul ar putea să nu mai funcționeze din data de 15 mai! Sindicaliștii vorbesc despre lipsa subvenției și a aprobării bugetului.

Metrou încetare activitate

Imagine reprezentativă pentru metrou.

[Sursa foto: Istock]

Citește și: EXCLUSIV! Care este procedura de extrădare a lui Cătălin Cherecheș în România? Fostul edil nu ar mai avea scăpare

Cu ce probleme se confruntă Metrorex?

Astfel, nici angajații și terții nu vor mai putea fi plătiți, a afirmat, miercuri, Marian Artimon, președintele Unității Sindicatul Liber Metrou (USLM), într-o conferință de presă.

"În conformitate cu Legea bugetului există un articol 73, alineatul 8, care nu-ți dă voie să faci un buget dacă pierderile nu sunt mai mici cu dublul sumei cu care crești salariile. Mai există această Ordonanță potrivit căreia, dacă în 120 de zile de la aprobarea legii bugetului nu se aprobă bugetul societății comerciale, acea societate nu mai are dreptul la subvenție. Este în mâna Guvernului să schimbe această Hotărâre de Guvern. (...) Dacă nu ai buget aprobat, nu mai dă subvenție. Fără subvenție, cum să funcționezi? Trebuie scoasă această prevedere din Hotărârea Guvernului(...)", a precizat Marian Artimon.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Metrou încetare activitate

Imagine reprezentativă pentru metrou.

[Sursa foto: Istock]

Citește și: O tânără din Dâmbovița a trecut prin clipe de groază! La ce chinuri a supus-o fostul iubit, cu 12 ani mai mare?

Nu în ultimul rând, acesta a spus că USLM va face tot ceea ce îi stă în putință, conform legii, prin mijloacele pe care le are ca sindicat, "să atragă atenția opiniei publice că este cel mai mare risc, ca de la 15 mai metroul să nu mai circule, CFR Călători să nu mai circule, pentru că nu vor plăti datoriile". 

În acest moment, Metrorex se confruntă cu o lipsă acută de personal, mai exact lipsesc peste 800 de angajați. Mulți au ales să se pensioneze în ultima perioadă, din cauza prevederilor mai nefavorabile la legea pensiilor, iar alții din cauza pierderii drepturilor salariale și a condițiilor mai grele de muncă din subteran.

Nici la capitolul finanțare compania nu stă mai bine. Mai mult decât atât, din cauza prevederilor contradictorii din Legea personalului feroviar și cea a austerității, Metrorex ar putea să nu mai primească deloc subvenția. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si