Un rezervist ar armatei israeliene s-a întors acasă ca familia sa. Acesta aproape că a izbucnit în plâns atunci când și-a văzut fiul. Cei doi au împărtășit câteva momente împreună. S-au îmbrățișat, răsfățat și alintat minute în șir.

Citește și: Război Israel- Hamas, ziua 23. Au fost restabilite comunicațiile în Fâșia Gaza. Președintele Iranului, avertisment de ultimă oră

Bărbatul este soldat în sudul Israelului, acolo unde conflictul se amplifică pe zi ce trece. ”Tată, te-ai întors acasă din armată? Da, viața mea, mi-a fost dor de tine”, au fost cuvintele soldatului.

Ostaticii, o prioritate pentru trupele israeliene

Mai multe trupe israeliene au intrat în Gaza în cursul nopții, potrivit purtătorului de cuvânt, contraamiralul Daniel Hagari. În Gaza situația este în continuare dificilă, deoarece oamenii sunt înfometați și speriați. Mii de persoane ar fi pătruns în cel de-al doilea centru ca mărime din Deir al-Balah, unde sunt depozitate și distribuite ajutoarele umanitare de către ONU. De acolo ar fi dispărut alimente, dar și alte produse de igienă, informează BBC.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Autoritățile israeliene ar fi prevenit Semiluna Roșie Palestiniană cu privire la un posibil atac, iar duminică dimineață ar fi avut loc raiduri la 50 de metri de spital.

Autoritățile israeliene ar fi prevenit Semiluna Roșie Palestiniană cu privire la un posibil atac, iar duminică dimineață ar fi avut loc raiduri la 50 de metri de spital.

[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: Revenire de senzație chiar înainte de Israel- România! Cine este jucătorul care va reveni în lot deși își anunțase retragerea

În continuare, teroriștii Hamas țin ostatici sute de persoane, iar familiile lor sunt disperate despre starea lor de sănătate. Mai multe trupe israeliene au intrat în Gaza în cursul nopții de sâmbătă pentru a-i elibera pe ostatici.

Acest lucru a fost confirmat și de purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari. El a numit această misiune o prioritate. Ultimele cifre arată că 229 de persoane mai sunt ținute ostatice în Gaza după crimele în masă și răpirile comise de Hamas pe data de 7 octombrie. 

"Îmbrățișăm familiile și vom continua să le însoțim", a declarat Hagari duminică. Tot astăzi, 29 octombrie, președintele israelian Isaac Herzog se va întâlni cu reprezentanții familiilor ostaticilor. 

Un spital din Gaza este ținta atacurilor

Tensiuni există și în apropierea spitalului Al-Quds din nordul Gaza. Autoritățile israeliene ar fi prevenit Semiluna Roșie Palestiniană cu privire la un posibil atac, iar duminică dimineață ar fi avut loc raiduri la 50 de metri de spital.

"Trebuie să fugiți imediat din zona de luptă din perimetrul spitalului și din adăposturile din jur, către zona umanitară din sud”, ar fi fost avertismentul primit.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Jurnalistul din Palestina, a cărui familie a fost ucisă într-un atac, s-a întors la muncă. Cine este Wael Al-Dahdouh?

"Acest spital are sute de pacienți și mii de persoane strămutate în interiorul și în jurul incintei spitalului", a declarat Medicul și activistul norvegian Mads Gilbert.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si