"Asa e in Romania... Imi spunea "Colul nu e deschis, inca nu sunteti de nastere... pana pe 30 cand mi-a fost foarte rau. Dupa operatie mi-au spus ca fetita a inghitit putin lichid. Mi-au zis ca e posibil daca e luptatoare sa-si revina, sa traiasca".

Sofia ar fi chemat-o pe fetita daca venirea ei pe lume n-ar fi fost curmata la nici 48 de ore.

De vina pentru moartea ei, sunt medicii- crede indurerata mama. Femeia isi aminteste, cu groaza, ca in momentele sorocului, medicul si asistentele nu i-au facut cezariana, ci calmante.

- Cat ati stat in travaliu?
-De la 12 fara un sfert pana dimineata la 5. Mi-a facut intai un calmant si cand a vazut ca tot mi-e rau m-au bagat la sala de nasteri. Dupa aceea, mi-a spus ca stat prea mult in burtica si n-a mai avut ce sa-i... A bagat-o la aparate si...

Fetita n-a mai ajuns la pieptul mamei...

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

- Mi-au zis ca e posibil daca e luptatoare sa-si revina, sa traiasca.

...dupa aproape 48 de ore, micuta mult prea plapanda ca sa infranga moartea, si-a dat ultima suflare in incubator. Cu ochii in lacrimi, tatal cere o explicatie

-Sa plateasca cel care nu a avut grija

Anca Bivoleanu -  copilul a iesit cu o nota mica la nastere, colegii au identificat si prezenta unei circulare de cordon care provoca o suferinta fetala acuta.


- De ce nu i s-a facut operatie cand s-a constatat ca are cordonul in jurul gatului?
-Pentru ca atunci a fost identificata, ea a fost monitorizata zilnic, nu poti face o interventie cand rezultatele sunt normale cu cat mai mult cu cat mama era al treilea copil.

Mihai Tarnoveanu, nasul bebelusului decedat -  Sa ajunga o sarcina la 43 de saptamani...eu am inteles ca pana la 41, 42 cel mult. 43 sa il tina un copi inautru?

In replica, reprezentantii spitalului spun ca sarcina avea de fapt 42 de saptamani. Rudele indoliate nu sunt convinse ca medicii spun adevarul si ii acuza ca au intervenit abia cand era tarziu. Durerea lor o mai alina acum doar celalalt micut pe care-l au acasa.  

Viorel Vasilica tatal -  El stie el stie ca suroara lui traieste...

Parintii au facut plangere la Parchet, la colegiul medicilor si la spital. O ancheta interna a fost deschisa si de Maternitatea Cuza din Iasi.

- Nu e dreptate la noi in tara, nu se face asa.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si