Piccoli, care a lucrat între alţii cu regizorii Jean-Luc Godard, Claude Sautet, Luis Buñuel, Jean Renoir şi Alfred Hitchcock, a murit pe 12 mai.

Născut la Paris, pe 27 decembrie 1925, Michel Piccoli a jucat în peste 230 de filme, într-o carieră de opt decenii. În plus, a fost actor de teatru şi televiziune.

Citeste si: Muzicianul blues Lucky Peterson a murit la vârsta de 55 de ani

Primul rol important a fost al unui miner în drama socială „The Mark of the Day” (1949) a lui Louis Daquin.

În 1980, a fost premiat la Cannes pentru rolul din „A Leap in the Dark” al lui Marco Bellochio, şi, doi ani mai târziu, la Berlin, pentru „Strange Affair” al lui Pierre Garnier-Deferre. Deşi de patru ori nominalizat la premiile Cesar şi de două ori la premiile Moliere, nu a primit niciunul dintre aceste trofee.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ultimul rol important al lui Piccoli a fost în „Habemus Papam” al lui Nanni Moretti, care a avut premiera la Cannes în 2011 şi i-a adus actorului un trofeu David di Donatello. 

Citeste si: Cum se va aplica amenda pentru cei care nu poartă mască. În ce situație amenzile ajung la 2.500 de lei

„Când joci, trebuie să te detaşezi de tine şi să rămâi foarte încrezător în personajul pe care îl interpretezi”, spunea el într-un interviu acordat revistei Telerama în 2011.

În teatru, unde a debutat în anii 1940, a jucat în spectacole bazate pe texte ale lui Strindberg, Ibsen, Kleist, Cehov, Schnitzler, Moliere, Marivaux şi Paddy Chayefesky.

Michel Piccoli a fost şi regizor. A semnat trei lungmetraje. Ajutat de Gilles Jacob, si-a scris memoriile- „J'ai vecu dans mes reves”- publicate în 2017.

Citeste si: O altă boală face ravagii în România! Zeci de noi cazuri, în ultima săptămâna

Piccoli s-a căsătorit în 1954 cu actriţa Eléonore Hirt, cu care a avut o fiică, Anne-Cordelia. El a mai fost căăstorit cu Juliette Greco, între anii 1966- 1977, şi cu scenarista Ludivine Clerc, din 1978.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si