Într-o fermă mare din județul Sibiu cresc 700 de mioare  din rasa Țurcană. Maria și Călin au grijă ca animalele să nu ducă lipsă de nimic, le aduc fân proaspăt de mai multe ori pe zi și când vremea e frumoasă, le scot la pășunat.

Furajele s-au scumpit

Cei doi frați duc mai departe tradiția moștenită de la părinți. Munca este grea, mai ales că de ceva vreme cheltuielile fermei au tot crescut de la o lună la alta.

Cel mai mult îi costă furajele și porumbul s-a scumpit cel mai mult.

Citeste si: VIDEO- Isteria uleiului a ajuns și în Bulgaria. Un bărbat de 77 de ani a murit în înghesuiala creată de o promoție la ulei

"Oarecum s-a dublat prețul. Spre exemplu, anul trecut, luam undeva la 70-80 de bani, anul astă la 1,30 lei. Deja este un cost destul de mare."

Citeste si: VIDEO- Scumpiri pe bandă rulantă în România, în 2022. La cât a ajuns rata inflației

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Cu un singur lucru se consolează cei doi frați, că își scot investiția la Paște. Mieii sunt frumoși, iar până la jumătate lui aprilie, vor lua și mai mult în greutate.

Cât va costa carnea de miel anul acesta

Un kilogram de miel în viu s-a vândut, anul trecut, cu 14.50 lei. Acum însă mulți crescători îl vor da cu aproape 20 lei.

Carnea macră va fi și mai scumpă, până la 40-50 de lei pe kilogram, așadar cu 30% mai scumpă față de Paștele trecut.

Citeste si: Harta prețurilor la benzină și motorină în Europa. Unde găsești cel mai mic preț

Deși mulți oameni consideră că aceste creșteri sunt prea mari, crescătorii spun că ele sunt necesare, pentru a își putea continua afacerea.

Creșterea de preț este firească, susțin în același timp și consultanții agricoli.

Citeste si: Ce conține noua schemă de ajutor pentru facturile românilor la curent și gaze. Anunțul făcut de premierul Nicolae Ciucă

"Ne aflăm într-un context în care piața produselor agroalimentare reacționeză extrem de puternic la evenimentele care se desfășoară în proximitatea noastră, este o piață dinamică, cu prețuri în continuă schimbare, dar România poate asigura necesarul de alimente pentru populație"

Și mai scump va fi, probabil, mielul din alte rase decât cele autohtone. Cel african, crescut și în România este o combinație între muflon și gazelă: nu miroase a oaie, dar are gust asemănător.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si