Potrivit unui comunicat de presă, de duminică, al Poliției de Frontieră, a avut loc o acțiune comună a IPJ și a Poliției de Frontieră pentru combaterea migrației.

Ce au transmis oamenii legii

„Polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Petreşti au identificat în trafic un autovehicul înmatriculat în Slovacia, la volanul căruia se afla un bărbat, de 43 de ani, cetățean leton.

În urma efectuării unui control asupra autovehiculului, polițiștii au identificat 20 de bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani, toți cetățenii din Bangladesh, care nu aveau asupra lor acte de identitate. Drept urmare, șoferul leton, împreună cu grupul format din 20 de cetățeni din Bangladesh, au fost conduși la sediul STPF Satu Mare în vederea continuării cercetărilor”, transmite Poliția de Frontieră.

Citește si: Un pompier a fost arestat după ce ar fi incendiat o casă

După numai câteva ore a fost identificat și un al doilea transport de migranți.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește si: Un șofer beat a accidentat un pieton aflat și el în stare de ebrietate

„Câteva ore mai târziu, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berveni au depistat, pe direcția localității Berveni, alți 20 de cetățeni de origine afro-asiatică, îndreptându-se pe jos, spre frontiera cu Ungaria, iar pe sensul de ieșire din România, la PTF Urziceni, o autoutilitară înmatriculată în Slovacia, condusă tot de către un cetățean leton, în vârstă de 42 de ani. În urma investigațiilor efectuate în cauză, polițiștii de frontieră au stabilit că șoferul microbuzului care s-a prezentat în Urziceni a transportat cel de-al doilea grup până în apropierea frontierei cu Ungaria, iar ulterior urma să treacă prin punct
pentru a-i aștepta în Ungaria. Şi în această situație, atât acesta, cât și grupul format din 20 de cetățeni din Siria, cu vârste cuprinse între 11 și 47 de ani (10 adulți și 10 minori), au fost conduși la sediul STPF Satu Mare, în vederea continuării cercetărilor”
, se mai arată în comunicat.

Citește si: Trei autoturisme au fost implicate într-un accident, la ieșirea dintr-o parcare

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, dintre migranți, trei sunt solicitanți ai statutului de azilant în România, iar restul (în afară de minori) au avize de muncă în ţara noastră. Cu toţii au declarat că intenționau să ajungă în Italia.

În cauză, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, se fac cercetări pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, pentru cei 40 de cetățeni străini, și de trafic de migranți pentru cei doi cetățeni letoni. Cele două călăuze au fost reținute pentru 24 de ore.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

Citește si: Un fost primar din Mehedinți, găsit mort în propria locuință! Bărbatul era împușcat, pe un scaun


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si